Otthon / Utazás

Ódon falvak, fennséges tengerpartok: 6 alig ismert olasz úti cél a romantika szerelmeseinek

Ódon falvak, fennséges tengerpartok: 6 alig ismert olasz úti cél a romantika szerelmeseinek

Ha Olaszország, akkor romantika! De vajon még hány város vár felfedezésre a kíváncsi tuisták előtt? Ha unod az állandó tömeget, a sablonos látnivalókat, akkor olvasd el ajánlónkat, és fedezd fel Olaszország rejtett, romantikus úti céljait!

Bari

Bari nem éppen kisváros, Olaszország déli részének egy központi csomópontja. Mégis, mindezek ellenére megőrizte romantikus báját, és sokoldalúsága azoknak is vonzó célponttá teszi, akik nem szeretnének teljesen elzárkózni a külvilágtól.

Kikötője még ma is fontos szerepet játszik az Adriai-tenger vízi forgalmában, és nagyrészt ennek köszönheti romantikus báját is.

Persze utóbbi esetén az óváros rész sem elhanyagolható tényező sőt, a romantika híveinek kötelező az ókori városfalak között sétát tenniük.

Utána pedig jöhet egy kis lazítás a homokos tengerparton, vagy Bari különleges öblében, esetleg egy látogatás a város számos múzeumának egyikében.

Matera

Ha már a csizma legdélibb részei felé járunk, nem mehetünk el szó nélkül Matera mellett sem. Amennyiben Olaszországról beszélünk, nem feltétlenül jut eszünkbe ez a város, pedig nincs a Földön hozzá hasonló.

Matera mészkő fennsíkjai a kréta korban alakultak ki – ezek a formálható kőzetek adtak később otthon emberek ezreinek, az őskortól kezdve egészen az 1950-es évekig.

A Sassi di Matera, avagy a barlanglakásokból álló negyed ma az UNESCO Világörökségének része. Egészen más világba csöppenhetnek azok, akik itt látogatást tesznek.

Ez a végtelenül egyedi hangulat több rendezőt is megihletett, itt forgatták többek között A passió, a Ben Hur és a Wonder Woman egyes jelenetit is.

Castelsardo

Castelsardo Szardínia egyik legszebb városaként számon tartott település. Mondani sem kell, a sziget már önmagában is a romantika megtestesülése, de mindaz, amit jelképez, magában foglalja ez a nem egész 6000 főt számláló lakosú kisváros.

A környezetéből kiemelkedő Castel Genovese (egy hatalmas vár), az őt körülölelő kacskaringós utak, és a szigetet körbevevő tenger egyaránt garantálja, hogy teljesen kikapcsolódhassatok egy romantikus pihenés keretében.

Ha eleget andalogtatok a város utcácskáin, megebédeltetek a panorámás éttermek egyikében, akkor irány a strand, ahol forró homok, és egészen csodálatos kilátás vár benneteket!

Manarola

Manarolát a rómaiak alapították és manapság már az UNESCO Világörökségének szerves része.

A korábban említett városokkal ellentétben Manarola az északi részhez tartozik, így azok számára is elérhető úti cél, akiknek nincs lehetőségük délre utazni.

Leghíresebb pontja a Via dell’Amore, avagy a szerelem hídja – ez minden bizonnyal egyértelművé teszi, hogy romantikus célpontnak Manarola kiváló választás.

A sétányt a világ egyik legszebb tengerparti útvonalának tartják, amiről minden bizonnyal ti is hasonlóképpen fogtok vélekedni. Hasonlóan romantikus látnivaló a városban található véd művek romjai, illetve a San Lorenzo-templom.

Portofino

Portofino szintén északon található, Genova közelében. Elsődleges vonzerejét bájos tengerpartjának, lélegzetelállító öblének és utánozhatatlan hangulatú kikötőjének köszönheti, egyszóval Portofino tipikus tengerparti kisváros.

Színes halászházai, buja és gazdag növényzete, valamint keskeny utcácskái ugyancsak a romantikát hívatottak életre hívni – természetesen hamisítatlan mediterrán környezetben.

A városban csodálatos strand is található, úgyhogy ha kigyönyörködtétek magatokat a látványban, ettetek sült halat, pizzát és valami desszertet egy pohár bor társaságában, akkor vehettek egy frissítő fürdőt is.

Sant’agata de’Goti

Nápoly közelében fekszik Sant’agata de’Goti, talán emiatt van az, hogy a környékre érkező turisták inkább a jóval híresebb társát részesítik előnyben. Pedig ezt a kisvárost vétek kihagyni!

Története egészen az ókorig visszavezethető, de manapság inkább az újjáépített katedrálisa, temploma, és a normann vára az, ami miatt érdemes felkeresni.

Egyértelműen említésre méltó óváros része is, továbbá a környezet, ami körülöleli a települést. Ugyan tengerpartról ez esetben szó sincs, megdöbbentőek a szinte égig érő határfalak, és az azt körbevevő sűrű növényzet.

Sant’agata de’Gotit tehát nem csak belülről érdemes megtekinteni, hanem kívülről is ajánlatos vetni rá néhány pillantást.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást