Ezért olyan különlegesek a novemberben született babák

Ezért olyan különlegesek a novemberben született babák

Címlap / Életmód / Család / Ezért olyan különlegesek a novemberben született babák

Mély érzésű, intenzív gyermekek

Azok a babák, akik novemberben születtek, nagyon mélyen élik meg az érzelmeiket. Külső szemlélő számára sokszor úgy tűnhet, túlságosan is vehemensek, de csak idő kell számukra, hogy megfelelő módon kifejezzék azt a sok érzést, ami munkálkodik bennük. 

Őszinték és néha kíméletlenek

Mindenki ismeri a mondást, ami szerint a „gyerekek őszinték”, de ez a novemberi babákra különösen igaz. Nagyon jól felismerik a gyenge pontokat, és néha szinte úgy tűnik, direkt ezeken a réseken próbálkoznak utat törni maguknak.

Az biztos, hogy remekül kiismerik az embereket, és ez sokszor még a felnőttekben is félelmet ébreszthet főleg, hogy a novemberi gyermekek nagyon állhatatosak és bizony nem rejtik véka alá a véleményüket.

Ebből a szülők sokszor keveset észlelnek, hiszen a család a novemberi babák számára is szent, és akik iránt szeretetet éreznek, elköteleződnek, azok mellett a végletekig kiállnak. Ez gyermekkorban persze még nem a jól felismerhető módon jelenik meg, inkább a későbbiek során lesz kifejezetten feltűnő.

Végtelenül kitartóak

Ami felnőttként óriási előny lesz számukra, az gyermekkorban iszonyúan nagy kihívás a szülőknek, ugyanis a novemberben született babák szinte végtelenül kitartóak. Nem akarnak szembesülni azzal a ténnyel, hogy valamire – akár korukból adódóan – nem képesek. Addig-addig próbálkoznak, amíg célt érnek, szinte mániákusan kitartóak, és ez felnőttkorukban is így marad. A rossz hír az, hogy akkor is így viselkednek, ha szülői ellenállással szembesülnek, ezért a novemberi babákat még az átlagosnál is sokkal következetesebben kell nevelni. Ők, ha egyszer kiskaput találnak, akkor később folyton ki-be mászkálnak majd rajta. 

Orbon Alija/istockphoto.com

Nagyon nehéz őket kiengesztelni

Vannak gyermekek, akiknek fel sem tűnik egy-egy sérelem, vagy úgy lendülnek át rajtuk, mintha az a világ legtermészetesebb dolga lenne.

Mások szinte színpadias megbocsátást rendeznek, és aztán jönnek a novemberi babák, akiket szinte lehetetlen kiengesztelni. Úgy tűnik, mindent szörnyen a szívükre vesznek, és minden megviseli őket. Egy novemberben született gyermeket nem lehet „csak úgy” otthagyni a nagymamára, amíg a szülők pihennek egyet valahol.

Főleg nagyon figyelni kell arra, hogy szavakkal se bántsuk őket, mert a mély érzelmeiknél fogva könnyen a szívükre veszik a hallottakat.

Ráadásul gyermekként még nem tudják mérlegelni, melyik mondat született puszta felindultságból. Kamaszként és felnőttként is nehéz számukra a megbocsátás, sajnos könnyen őrzik a lelkükben a haragot, akár éveken, évtizedeken keresztül.

Titokzatosak

A novemberi gyermekek azért is jelentenek extra fejtörőt a szülők számára, mert hajlamosak a titkolózásra. Sokszor olyan, mintha egy másik világban járnának, vagy legalábbis onnan hozták volna jó adag bölcsességüket. Ehhez tartozik az, hogy nem kifejezetten cserfesek, gyakran nehezen nyílnak meg. Már csak ebből adódóan is titokzatosnak tűnnek, és ezzel alaposan feladják a leckét a szülők számára. Mivel hajlamosak bonyodalmakba keveredni és nehezen nyílnak meg, gyakran lehetetlen felgöngyölíteni a szálakat, amik maguk után hagynak.

Babák személyisége hónap szerint

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást