November 9-15.: Lakásbutik, Ékszerek Éjszakája és sok más klassz program a hétre

November 9-15.: Lakásbutik, Ékszerek Éjszakája és sok más klassz program a hétre

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / November 9-15.: Lakásbutik, Ékszerek Éjszakája és sok más klassz program a hétre

Ez a hét sem fog eseménytelenül telni, kivéve, hogyha úgy döntesz, hogy nem lépsz ki semerre az otthon melegéből. Miért is tennéd azonban ezt? Hiszen mindenféle jó program vár rád, kiállításmegnyitók, színházi előadások, filmnapok, koncertek, vásárok, divatbemutatók!

HÉTFŐ – november 9.

Mosó Masa és barátai – Kiállításmegnyitó – Petőfi Irodalmi Múzeum

Felnőttek és gyerekek számára egyaránt érdekes program lehet ellátogatni a Petőfi Irodalmi Múzeum legújabb kiállítására. Ezúttal F. Györffy Anna grafikusművész munkái kerülnek nagyító alá, aki az elmúlt hatvan év egyik legtermékenyebb gyermekkönyv-illusztrátoraként lett országszerte elismert.

Nemzedékek bámulták ámulattal az általa illusztrált mesekönyveket és diafilmeket, melyek közül a legnépszerűbbek (Mosó Masa mosodája, Pöttyös Panni, Hófehérke, Óvoda az őserdőben) a mai gyerekek számára is szórakoztatóak maradtak.

KEDD – november 10.

XII. Japán napok – Fővám téri Vásárcsarnok

Jó hírünk van azok számára, akiket érdekelnek a távol-keleti kultúrák, hiszen idén is megrendezésre kerül a Magyar-Japán Baráti Társaság jóvoltából a Fővám téri Vásárcsarnokban a Japán napok programsorozat. A november 10-től 12-ig tartó eseményeken mindenki garantáltan jól szórakozhat, hiszen lesz itt minden: ismerkedés a Reikivel, a Japán természetgyógyászattal, különböző japán koncertek, kardiskola, haiku versenyek, előadások, sőt, még teaceremónia bemutató is!

Koreai Filmnapok a Sugár Moziban

Eközben a Sugár Moziban az itthon egyébként nem forgalmazott koreai filmalkotások válogatott legjobbjai is megtekinthetőek lesznek. A Koreai Filmfesztiválon összesen 8 film kerül majd bemutatásra eredeti nyelven, magyar felirattal, melyek mindegyike szuggesztív erővel bír, és különleges hangulati világot sugároz.

SZERDA – november 11.

Molnár Csaba: DEKAMERON – Trafó House

Boccaccio Dekameronja egy olyan alkotás, mely örökre beírta magát az irodalmi klasszikusok sorába, és melyet előszeretettel visznek színre, vagy filmesítenek meg. Ezúttal Molnár Csaba interpretációját nézhetjük meg a Trafóban, ahol szín- és jelmez-őrjöngést, catwalkot, és bálványimádást ígérnek nekünk.

Az Öldöklő Tejcsarnok – PREMIER – Hátsó kapu

Ha egy igazán könnyed estére vágysz, akkor mindenképpen célszerű lehet számodra ellátogatni a Hátsó Kapuba, ahol egy zenés kocsmaszínházzal készültek a szervezők. A Rejtő Jenő szövegei alapján készült zenés darabot Kárpáti Péter rendezésében, független színházi színészekből álló társulat tolmácsolásában, közösségi finanszírozás segítségével lehet megtekinteni.

CSÜTÖRTÖK – november 12.

Fink, She Drew The Gun dupla koncert – A38 Hajó

Nagyon úgy látszik, hogy a februári A38-os Fink koncert annyira szuper volt, hogy még ebben az évben sor kerül a repetára. A népszerű és elismert brit dalszerző és előadó személyesebb hangvételű, meghittebb számai egyébként kitűnően illenek A38 klubhangulatához.

Fink akusztikus gitáros, finom, hol neosoullal, hol blues-zal kísérletező zenéje előtt a közönség és a kritika egyaránt meghajol!

PÉNTEK – november 13.

KONTAKT – Központi Kiállítás és Ünnepélyes Díjátadó – Ékszerek Éjszakája Budapest 2015 – Design Terminál

Az Ékszerek Éjszakája Budapest rendezvény keretében a november 13-án városszerte több mint 30 helyszínen lehet mintegy 50 ékszertervező kiállítását megtekinteni. Az esemény központja mégis egyértelműen a Design Terminál lesz, ahol a KONTAKT című ékszerpályázatra beérkezett munkákból összeválogatott kiállítás díjnyertes munkáit fogják bemutatni, melyek a szakma és a közönség tetszését is elnyerték a korábbiakban.

Edith Piaf emlékkoncert – Kongresszusi Központ

A legendás sanzonénekes születésének 100. évfordulója alkalmából legnagyobb slágereit viszik színpadra, megidézve drámai fordulatokkal teli életét. Felhangzik majd a Padam, Padam…, a Milord vagy a Nem bánok semmit sem, többek között Kútvölgyi Erzsébet és Falusi Mariann előadásában.

SZOMBAT – november 14.

Országos Star Wars Találkozó – Lurdy Ház

A Csillagok háborúja legújabb részenek közelgő bemutatóján felbuzdulva új erőre kaptak a hű Star Wars- fanok és találkozót rendeztek a Lurdy Házba. Rajongók, gyűjtők, jelmezesek, fanatikusok örülhetnek ezen a napon, hiszen lesznek mini-tárlatok, játékok kicsiknek és nagyoknak, versenyek, és kvízek.

Raktárvásár a Caffe&Co, az Elektro-B-Raktár és a Székely BudoSport területén

Ezen a vásáron a bolti ár töredékéért juthatsz hozzá a legkülönbözőbb termékekhez, ráadásul a nyüzsgő raktárvásári hangulat is előre csomagolt! Kifutó konyhai eszközök, sérült csomagolású, de hibátlan háztartási gépek, sportfelszerelések, és eddig soha nem látott áruk lesznek itt megvásárolhatók!

Supermodel of the year 2015 Casting – Deák Palota

Ha érdekel a modellkedés, karakteres arcod van, és legalább 173 centi vagy, mindenképpen ott a helyed ezen a castingon. A tét nem kisebb, mint egy nemzetközi modellszerződés!

VASÁRNAP – november 15.

Lakásbutik November Issue – Bartók Béla út

A Lakásbutik ezúttal egy 150 nm-es táncteremben lesz megrendezve november 13-tól 15-ig. 13 eladó lesz, köztük divattervező, stylist, énekesnő, divatszerkesztő, akiknek a szekrényéből impozáns darabok kerülnek ki az árusító asztalokra. Nagy márkák, olcsó áron!

KidExpo 2015 – Papp László Sportaréna

A KidExpón több mint 100 programmal várják a gyerekeket. Lesz  szülinapi zsúr, cupcake készítés, Csodaország fotózás, kézműves foglalkozás, bűvészek és bohócok is! Fellép többek között az Alma együttes, és Gryllus Vilmos is.

10. Egy Csepp Világnap – SYMA Sport- és Rendezvényközpont, “A” csarnok

November 14-e a Diabétesz Világnap, ennek apropóján kerül megrendezésre a jubileumi egészségnap az Egy Csepp Figyelem Alapítvány szervezésében. Gyermek- és felnőttprogramok is lesznek, részt lehet venni egészségügyi szűréseken, és fellép többek között Zséda, Kocsis Tibor, és a Csillagszemű Táncegyüttes.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást