A nők kétszer akkora eséllyel küzdhetnek álmatlansággal, mint a férfiak – Méghozzá ezért

A nők kétszer akkora eséllyel küzdhetnek álmatlansággal, mint a férfiak – Méghozzá ezért

Címlap / Életmód / Egészség / A nők kétszer akkora eséllyel küzdhetnek álmatlansággal, mint a férfiak – Méghozzá ezért / 2. oldal

Kutatások szerint egyébként a nők alapjáraton sokkal mélyebben és többet alszanak, mint a férfiak, de vizsgálatok szerint az agyuk egyes részei még ilyenkor is rendkívül aktívak. Hiába nincsenek ébren, akkor sem kapcsolnak ki teljesen, ami viszont okkal vezet éberebb alváshoz.

Ez jól alátámasztja azt, hogy mennyire rossz megközelítés a pihentető alvást számokban mérni. Teljesen egyénfüggő, hogy kinek elegendő 7 óra alvás, és ki az, akinek elengedhetetlen 8 és fél órát pihenéssel tölteni. Érdemes neked is kipróbálni otthon például egy hétvégén, milyen változást tapasztalsz, ha csak 6 órát alszol, és mit érzel 9 órát követően.

Meg kell találnod az okokat

De az sem ritka, hogy valaki a partnere miatt küzd álmatlansággal. Mivel a férfiaknál kisebb számban jelentkezik ez a probléma, így az, hogy a párod hogyan alszik, befolyásolhatja a te pihenésedet is. Sokan számolnak be álmatlanságról, majd később kiderül, hogy ezt elsősorban a partnerük horkolása, mocorgása, eltérő életritmusa váltja ki, amihez nem feltétlenül tudnak alkalmazkodni.

Ezért javasolják, hogy ha egy ideje nem alszol jót, ülj le, és gondold végig, melyek lehetnek az okok.

Ha nincs még gyermeked, és a párod sem okoz problémát az alvásodban, érdemes egy kicsit kísérletezned. Úgy tartják, hogy ha beállsz egy bizonyos menetrendre, a tested könnyebben megszokja a rutint, és hamarabb elalszol, mint ha minden nap máskor mennél ágyba.

Tedd félre az elektronikai kütyüket, hiszen a belőlük áradó kékfény károsítja az alvást, és próbálj meg táplálékkiegészítőként magnéziumot szedni. Ez az ásványi anyag segíti a pihentető alvást, gyorsabban elálmosít, és kiegyensúlyozottabbá tesz! 

Forrás

VIDEO A sminkes titkos karácsonyi sminkje

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást