6 népszerű film meglepő forgatási titkai: innentől kezdve teljesen új szemmel nézed majd őket

6 népszerű film meglepő forgatási titkai: innentől kezdve teljesen új szemmel nézed majd őket

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 6 népszerű film meglepő forgatási titkai: innentől kezdve teljesen új szemmel nézed majd őket

Néha egészen más szemmel nézünk egy filmre, ha tudjuk, mi történt a színfalak mögött. Az, hogy a színészek hogyan készülnek egy-egy szerepre, vagy hogy milyen trükköket alkalmaznak, hogy a képi világ tökéletes legyen, sokkal izgalmasabbá tud tenni egy mozifilmet. Ennek kapcsán hoztunk el néhány olyan tényt népszerű filmekről, amiket még a rendezők sem igazán hangoztatnak!

Mielőtt meghaltam

Ez a film hatalmas siker volt, de tudtad, hogy mielőtt elkészítették volna, 20 évig állt a forgatókönyv?

137 alkalommal fogtak neki az elkészítésének, majd kaszálták el, mert nem igazán hittek a sikerében, és nagyon megosztó témának találták. Maga a film ugyanis egy életrajzi dráma, ami egy Ron nevű HIV-fertőzött férfi utolsó napjait mutatja be.

A büdzsé rendkívül alacsony volt, ezért a sminkeseknek összesen 250 dollár jutott arra, hogy mindenkinek elkészítsék a sminkjét a számtalan forgatási napra.

Hogy egy kicsit spóroljanak, volt, hogy szenet használtak, a végeredmény pedig olyan tökéletes lett, hogy az Oscaron még jelölték ki a legjobb smink kategóriában.

A 6 millió dolláros keretből készített alkotás aztán 55 millió dolláros bevételt hozott.

 

Volt egyszer egy Hollywood

Tarantino tavaly bemutatott filmjét izgatottan várta az egész világ, pláne, hogy Leonardo DiCaprio és Brad Pitt főszereplésével érkezett.

Azonban a rendező azért, hogy Leo meggyőző legyen az akciófilmek főszerepében, szigorú diétára kényszerítette a színészt.

Ő, aki imádja a tésztát és lényegében mindent, amiben cukor van, kénytelen volt ezeknek hónapokra búcsút mondani, ráadásul több száz fekvőtámaszt kellett csinálnia napi szinten! A másik érdekesség, hogy Tarantino ragaszkodik ahhoz, hogy a színészek pontosan azt mondják, ami a forgatókönyvben szerepel. Kétszer tett kivételt: egyszer, amikor Leo elfelejtette a szövegét és dührohamot kapott (ez improvizálás volt), a másik pedig, amikor Brad Pitt vigasztalta kollégáját, és azt mondta neki: „Te vagy Rick…Dalton. Sose felejtsd ezt el!” A színésznek állítólag még karrierje kezdetén mondták ezt és erőt merített belőle, a forgatás pillanatában pedig jó ötletnek tűnt elismételni.

 

Joker

A tavalyi év egyik legsikeresebb filmjeként jelent meg az új Joker, ami merőben új szemszögből mutatta meg az ikonikus karaktert. Joaquin Phoenix pedig nagyon elhivatottan készült a szerepre.

A színészről egyébként is azt tartják, hogy „method actor”, azaz akkor sem zökken ki a karakteréből, ha épp nem forognak a kamerák, és szünetet tart.

Azonban ahhoz, hogy hibátlanul megformálja Jokert, a színész hosszú időn át gyakorolta a nevetés különböző válfajait, kezdve a kacagástól egészen a hisztérikus nevetésig.

Ráadásul nagyon komoly diétába fogott bele, hogy rövid időn belül lefogyjon, és a megviselt karakterre külsejében is tökéletesen hasonlítson. Az eredmény magáért beszél, hiszen Joaquin Phoenix idén szinte minden díjátadón megkapta a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat – köztük az Oscaron is!

 

Rocketman

Noha az Elton John életéről készített film nem nyert annyi díjat, mint kijárt volna neki, Taron Egerton alakítása valóban remek volt!

A színész hibátlanul énekelte fel a zenész összes számát, és még azt is bevállalta, hogy a külsejét átalakítsa a szerep kedvéért.

A sminkes ugyanis rávette, hogy borotválja le a haját azokon a területeken, ahol Elton John is kopaszodott, hogy ne trükközéssel teremtsék meg ezt a képet.

Taron végül beleegyezett, és a végeredmény olyannyira lenyűgözte a zenészt, hogy úgy érezte, saját magát látja a fiatal színészben.

 

A mindenség elmélete

A Stephen Hawking életéről készített film alaposan beindította Eddie Redmayne karrierjét, aki hatalmas odafigyeléssel formálta meg az ikonikus fizikust.

Mielőtt leforgatták volna a filmet, csak egyetlen egyszer találkoztak személyesen, a színész pedig ezt követően 4 hónapig gyakorolt egy tánctanárral, hogy megtanulja irányítani a teste minden rezdülését.

A forgatás alatt Eddie végig mozdulatlan maradt (még a szünetekben is), és olyannyira elhivatott volt, hogy a végén a kényelmetlen ülőhelyzet miatt gerincferdülése lett.

Miután Stephen Hawking látta a végeredményt, e-mailt írt a rendezőnek, amiben pozitív véleményét fejtette ki a film és Eddie alakítása miatt.

 

Armageddon

Tudtad, hogy a NASA dolgozóinak meg kell nézniük a filmet, mert ez a felkészítési időszak egyik alapkövetelménye?

A cég ezt tesztként kezeli, és a jövendőbeli alkalmazottaiknak azt kell megmondaniuk, hol és miben hibáztak a karakterek, a készítők, mitől nem reális a történet, vagy mi az, ami a valóságban biztosan nem így alakulna.

Egyes infók szerint jelenleg körülbelül 168 hibát fedeztek fel.

A legnagyobbnak azt tartják, hogy a filmben egy civilt küldtek fel az űrbe; a valóságban a NASA sosem engedné ezt, mert túl nagy lenne a kockázata egy visszafordíthatatlan hibának.

 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást