Párkapcsolat / Szerelem

5 nehézség, ami minden házasságban eljön, és senki sem beszél róla

5 nehézség, ami minden házasságban eljön, és senki sem beszél róla

A mesék és a romantikus filmek a legtöbbször csak addig tartanak, míg a két szerelmes egymásra talál és kimondja egymásnak a boldogító igent. Pedig a valóságban az igazi kaland csak akkor kezdődik, amikor már megtörtént a valódi elköteleződés. Józan ésszel persze mindenki tudja, hogy a házasélet nem gyerekjáték, de mégis vannak nehézségek, amikről senki sem szeret beszélni.

Íme, néhány probléma, ami szinte minden házasságban előjön, és amelyekről igenis kell beszélni.

1. Pénzügyi viharok

Ideális esetben egy pár már együtt él a házasság előtt is, így van idejük összeszokni a pénzügyeket illetően is. Azonban sokan csak a házasság után jutnak el arra a pontra, hogy valóban közös kasszát vezessenek, és ne külön-külön intézzék a dolgaikat. Ezzel alapvetően nincs is semmi gond, azonban sokan elfelejtik tisztázni a részleteket és azt, hogyha valami nem tetszik nekik ebben a felállásban.

Szinte minden párnak vannak anyagilag zűrösebb időszakai, van, amikor egyszerre szakad minden az ember nyakába és persze ugyanúgy vannak felfelé ívelő időszakok is.

Ne felejtsétek el tisztázni az anyagi dolgokat egymás között, ne hurcoljatok magatokban sérelmeket hosszú éveken át, mer t az bizony alattomosan megmérgezheti a házasságotokat. Ha úgy érzed, hogy nem igazságosan oszlanak meg a terhek, játssz nyílt kártyákkal és együtt biztosan meg tudjátok oldani a dolgot.

Kép: fizkes/depositphotos.com

2. Lelki társ vagy lelkizős társ?

Természetes, hogy a társaddal, a szerelmeddel, a pároddal, a házastársaddal beszéled meg a gondjaidat, azonban sokan elfelejtik, hogy a másik nemcsak lelki szemetesládaként funkcionál az életükben, hogy neki is ugyanúgy szüksége van figyelemre és pozitív, boldog impulzusokra is, mint mindenki másnak. Ha mást sem csinálsz, csak panaszkodsz a párodnak és ő is hazaérve azonnal rádzúdítja a sok keserűséget, ahelyett, hogy inkább feltöltődnétek egymás társaságában, az biztosan nem tesz jót a házasságnak. 

3. Stressz

Ó, az az átkozott stressz, ami az utóbbi időben olyan sok mindenért hibás! A munkahelyi feszültség, az állandó rohanás, a pénz, a gyerekek, a család és a még ki tudja hány apróság miatti idegeskedés rányomja a bélyegét a mindennapokra és sokan otthon már csak arra képesek, hogy néma csendben kidőljenek a nap végén, míg mások egyszerűen egymáson vezetik le a feszültséget, ami aztán lassan, de biztosan éket ver a házasságba. Akár évekbe is telhet, mire valaki felismeri, hogy mekkora károkat okozott.

A stressz elkerülhetetlen, ez biztos, de megpróbálhatod levezetni máshogy, sporttal, meditációval vagy terapeuta segítségével.

A lényeg, hogy ne hagyd, hogy tönkre tegye a házasságodat. 

Kép: nenetus/depositphotos.com

4. Unalom

Vannak időszakok, amikor tényleg bőven elég egymás társasága, amikor nem kell más csak ti ketten – vagy többen, ha bővül a család – és az otthon melege. De vannak időszakok, amikor az ember igenis kalandra vágyik. Ez nem azt jelenti, hogy másvalakivel akarsz kalandozni, csupán azt, hogy az embernek szüksége van impulzusokra, izgalmakra, utazásokra, élményekre. Sokan esnek abba a hibába, hogy hagyják ellaposodni a kapcsolatukat – minden téren.

Folyamatosan ébren tartani a lángot kemény munka, és néha erre jut a legkevesebb energia, pedig hidd el, megéri dolgozni érte. Nemcsak az együtt töltött szabadidőtökbe, de a hálószobátokba is könnyen bekúszik az unalom, legyetek bátrak és vállalkozó kedvűek, lepjétek meg egymást újra és újra.

5. Magány

Van olyan, hogy az ember magányosnak érzi magát a párja mellett, de sokan egyszerűen nem is tudnak mit kezdeni az érzéssel, így orvosolni sem tudják a problémát. Sokan élnek egymás mellett évekig, akár egy egész életen át, de mégis szinte egyedül.

Ha te is magányosnak érzed magad a párod mellett, próbáld meg ezt megbeszélni vele, talán ő is épp így érez, csak egyikőtök sem tudja, hogyan lehetne kijönni a gödörből.

Egy terapeuta segítsége csodákat tehet és segíthet, hogy új lendületet kapjon a házasságotok.

Kép: freestocks.org

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást