Négylábúak jelmezben – Jó ötlet az állatkosztüm?

Négylábúak jelmezben – Jó ötlet az állatkosztüm?

Címlap / Életmód / Család / Négylábúak jelmezben – Jó ötlet az állatkosztüm?

A kutyák bár családtagok, nem emberi lények. Ellentétben egy felnőtt emberrel vagy gyermekkel, a kutya nem tudja szavakkal kifejezni, hogyan érzi magát a ráerőltetett jelmezben. Jelzésértékű lehet, ha vehemensen próbálja lecibálni magáról a szokatlan ruhadarabokat, mert a természetes szőrzetén kívül minden más idegenül hat és érződik a bőrén.

Valószínűleg viszketést és befülledést okoz a rossz minőségű kosztüm, és saját tapasztalatból is tudhatjuk, az milyen rossz érzés. Mivel nincs az az ebruha, amit a kutyára konkrétan rászabtak, így minden bizonnyalirritálni fogja az állatot vagy rosszabb esetben elszorítja a vérkeringését.

Négylábúak jelmezbálban – Jó ötlet az állatkosztüm?

A kutyád nem rajong a tütüért

Ha a kutya nem tiltakozik egyértelműen a jelmez ellen, lehet készíteni róla egy-két fotót emlékbe, de utána nem érdemes rajta tartani az állaton a kosztümöt. Biztos láttál már kis gumicsizmákban idegesen topogó kutyát, aki lépni nem tudott a mancsára húzott cipellők miatt.

A látvány talán vicces, de nem az a házi kedvencnek, akinek bizonytalan lesz a járása és a mozgáskoordinációja a jópofa ötlet miatt. A szűk ruhácskák és lábbelik kidörzsölik az állat testrészeit, és a hőmérséklete is megemelkedhet a diszkomfort és a stressz miatt. A kutyák nem öltöztető babák vagy élettelen játékszerek. Ők érző lények, saját érzékeléssel és érzésekkel.

 

Kutyatulajdonosnak lenni nem azt jelenti, hogy engedélyt kapunk arra, hogy saját szórakozásunkra kényszerítsük a kutyákat beöltözős mutatványokra. A róluk készült képek aranyosak és viccesek, de ha jól megnézed, egyik állat sem tűnik boldognak a jelmezében. Egyszerűen azért, mert mindez természetellenes.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást