7 nagyváros, amit álom körbebiciklizni

7 nagyváros, amit álom körbebiciklizni

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / 7 nagyváros, amit álom körbebiciklizni

A következő utazás tervezésekor kevesen gondolnak olyan aktív kikapcsolódásra, ahol a kerékpár kapja a főszerepet. Összegyűjtöttük a bicajozás szerelmeseinek, merre érdemes indulniuk, ha ilyet szeretnének.

New York

A filmekben talán úgy láttad, hogy a Nagy Alma nem más, mint egy sárga taxiktól nyüzsgő metropolisz, ahol csak négy vagy több keréken lehet A-ból B-be jutni. Pedig nemcsak a Central Park környékén találsz első osztályú bicikliutakat, ha tekerni szeretnél. 

Az infrastruktúra kis híján 650 kilométernyi kerékpárúttal szolgál. Manhattan 52 km-es kerületének 90%-át bejárhatod így, elpedálozva az ENSZ-székház és a World Trade Center emlékhelye előtt.

London

A bicikli kiváló közlekedési alternatíva, ha szeretnéd felfedezni az angol főváros történelmi nevezetességeit. A Temze partját egyetlen nap alatt bejárhatod Greenwich-től a Parlamentig

Ha közben ráunnál a kifogástalan minőségű kerékpárutakra, várnak a macskaköves utcácskák titkai. 
A csaknem 160 km-es és meseszép Thames Valley Cycle Route a Putney Bridge-től Windsoron át egészen Oxfordig tart. Ennél jobb edzés nem is kell a combodnak meg a popsidnak!

San Francisco

A dimbes-dombos és forgalmas városból kivezető leggyorsabb bicikliút éppenséggel a legjobb módja annak, hogy megközelítsd az ikonikus Golden Gate hidat

Menet közben nem hagyhatod ki a Fisherman’s Wharf-ot, a Telegraph Hill-t, Presidiót és Sausalitót sem. Ha jó erőben vagy, akár folytathatod is az utat még 13 km-en át a Muir Woods erdőbe.

Amszterdam

A holland nagyvárost nem véletlenül tartják a világ egyik legbiciklibarátabb helyének. Ha szeretnél egy kicsit távolabb húzódni a forgalmas belvárostól, vállald be az ötperces és ingyenes komputat a központi állomástól Waterlandig, ahol bámulatos zöld mezők várnak kilenc történelmi városkával.

Táblák mutatják a biciklibarát útvonalakat mindegyiken keresztül, s bármikor megállhatsz a kiváló éttermeknél és kávézóknál, hogy pihenj egy kicsit. Csak rajta múlik, hogy beéred-e huszonvalahány kilométerrel, vagy bevállalsz több mint nyolcvanat is!

Philadelphia

Ha két keréken száguldozol Philly-ben, érdemes elkerülnöd a keskeny macskaköves utcácskákat.

Indulj inkább a Szépművészeti Múzeumtól, járd be Fairmountot, és tegyél meg akár majdnem 45 kilométert a Schuylkill folyó partján húzódó aszfaltozott kerékpárúton – egyenesen a Valley Forge történelmi nemzeti parkig!

Torontó

A kanadai főváros csodálatos panorámájának szemrevételezéséhez pattanj kompra, mert az Ontario tavon fekvő tizes szigetcsoporton megaméretű park és bicikliút-rendszer vár

Európai szemmel elképzelhetetlen kerékpáros paradicsom ez, hiszen a világ egyik legnagyobb olyan területe, ahonnan kitessékelték az autókat.
Ha megfogadsz egy tanácsot, próbáld ki a villásreggelit a Rectory Café-ban, és tekerj a festői partszakaszokon, amíg csak bírsz! Ja, a Centreville vidámparkban is vár rád a lovacskás körhinta…

Seattle

Rengeteg látnivaló akad a belvárosban. A Pike Place Market és a legendás Space Needle mellett a világ legelső Starbucks-szát is megtekintheted, amely 1971-ben nyílt meg. 
A kompállomásról látványos 25 km-es bicikliút vezet végig a vízparton az Aiki Beach és a Golden Gardens irányába is – mindkettő fantasztikus nyilvános fürdőhely, tehát lesz hol felfrissülnöd, ha kimelegszel. Nem csoda, hogy itt még a rendőrök is bicajjal járnak!
Te merre bicikliztél már a nagyvilágban, és hová indulnál el most a legszívesebben?
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást