„Ha vendég jön, biztosan nem sikerül az étel” Murphy 7 modern törvénye.

„Ha vendég jön, biztosan nem sikerül az étel” Murphy 7 modern törvénye.

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / „Ha vendég jön, biztosan nem sikerül az étel” Murphy 7 modern törvénye.

Murphy legfrappánsabb törvénye, hogy ami elromolhat, az el is romlik, de nem is gondolnánk, hogy a gyakorlati életben ez hányféle módon valósulhat meg. Összeszedtem néhány helyzetet, amely tapasztalatom szerint sosem mond ellent az íratlan szabályoknak. Mit tehet ilyenkor az ember? Mosolyog, és fejet hajt az univerzum előtt.

Ha vendég jön, biztosan nem sikerül az étel

Mindegy, hogy hányadszor készíted, vagy hogy hány év rutinod van a konyhában, a mesterfogásod, a büszkeséged, amit álmodból felébresztve, egy zuhanó repülőgépen, egy konzervnyitó és egy villanyrezsi segítségével is el tudnál készíteni, biztos, hogy ehetetlenül rossz lesz, ha vendéget vársz.

Új szerelem, illetve új anyós esetében a szabály alóli mentesülés esélye gyakorlatilag a minimumra redukálódik.

Mindig mindenkinek egyszerre jutsz eszébe

Hetekig ülsz otthon magányosan, kapcsolgatsz a csatornák között, szörfölsz a neten, és úgy érzed, a világ megfeledkezett rólad, mert egyetlen barátod sem hív el sehová, ha pedig te hívod őket valahová, senki nem ér rá.

Aztán végre megtörni látszik az átok, és felhív egy barátod, hogy elhívjon egy péntek délutáni programra. Aztán még egy. Meg még egy. És jönnek sorban, de természetesen mindnek az az egyetlen időpont lenne csak megfelelő.

Ha jársz valakivel, mindenki téged akar

Hónapok óta szemezel a fiúval a zöldségesnél, álmodozva nézegeted egy volt csoporttársad adatlapját a Facebookon, de még ha apró kezdeményezéseket teszel, akkor sem történik semmi, sőt még a bulikban is úgy érzed, mintha láthatatlanná válnál a barátaid mellett.

De csak addig, amíg össze nem jössz valakivel, mert akkor hirtelen mindenki veled akar flörtölni, és naponta hárman is randira hívnak. Még a fiú is a zöldségesnél. Most veheted máshol a burgonyát meg a leveszöldséget.

A pattanások mindig a legrosszabbkor jelennek meg

Lehetne magyarázni a stresszel meg a hormonokkal, hogy mindig a legfontosabb randi, egy üzleti megbeszélés, óriási előadás vagy komoly vizsga előtt jelennek meg a létező legrémisztőbb pattanások, de ha az ok ilyen egyszerű, akkor miért van az, hogy pontosan a homlokod közepén vagy az orrodon jönnek elő?

Ebben már Murphy keze van.

A tökéletes cipőből sosincs a méretedben

Megtalálod a tökéletes lábbelit, ami egyszerre szép, kényelmes, és az ára is megfelel a pénztárcádnak. Lehetetlennek hangzik? Az is!

Ha mégis megtörténik, akkor az csak azért van, hogy a sors csavarjon egyet a szívedbe szúrt tűsarkon: biztos lehetsz benne, hogy nem lesz belőle a te méretedben, és hiába telefonálod végig az üzletlánc többi boltját, esélyed sincs, hogy valahol heverjen egy a raktáron.

Ha hívást vársz, mindenki hívni fog, csak az nem, akit szeretnél

Mindegy, hogy állásinterjú vagy a tökéletes randi után várakozol, ha szívdobogásod lesz, amint megcsörren a telefon, akkor annyian fognak keresni, hogy egy jobb érzésű kardiológus sírva fakadna az EKG-d láttán.

Rádcsörög a sosem látott nagynénid, most fog felmérést végezni a pizzafutárod, és biztos, hogy valaki egy talpbetétet is megpróbál majd eladni neked, mielőtt végre az hív fel, akit szeretnél. Ha felhív egyáltalán…

Az ajtón akkor csengetnek, amikor épp a zuhany alatt vagy

Mintha érezné a futár, mikor kell azt az öt percet kiválasztania a napban, amikor te éppen tisztálkodsz! Innentől két esélyes a dolog: vagy rekord idő alatt megtörülközöl és magadra kapsz valamit, hogy még éppen elkapd a kapuban, vagy feladod már a kezdetekkor és némi idegeskedés közepette próbálod tovább élvezni a pár perc énidődet, míg ő türelmetlenül tovább próbálkozik – az ajtó után telefonon is…

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!