Ki mondta, hogy a hideg színek nem lehetnek barátságosak? Ekképpen használd őket a lakásban

Ki mondta, hogy a hideg színek nem lehetnek barátságosak? Ekképpen használd őket a lakásban

Címlap / Otthon / Dekor / Ki mondta, hogy a hideg színek nem lehetnek barátságosak? Ekképpen használd őket a lakásban

Sokan az egyszerűségre törekszenek, ami a lakás színeit illeti, és félnek bevállalni egy-egy szokatlan, különleges színt. Kiváltképp a hideg színektől hajlamos idegenkedni az ember, pedig a megfelelő kombinációkat és kiegészítőket használva akár a kék és zöld különböző árnyalatai is igazán meghitt, barátságos hatást keltenek – cikkünkben ehhez találsz példákat és ötleteket!

Vidám türkiz

Mit sugall számodra ez a kompozíció?

Ridegséget, komorságot biztosan nem, pedig csupa-csupa hideg színekkel álmodták meg ezt a szobarészletet.

Ám nem mindegy, hogy a hideg színek között is a leghidegebbnek tartott türkiznek milyen árnyalatát választjuk, egy szép pasztell változat fehérrel kombinálva nagyon is barátságos.

A rattan bútordarabok pedig önmagukban is melegséget hordoznak – ha nálatok is lapul egy otthon, ne ódzkodj tőle, hogy valami különleges, akár hideg színre lefested.

Variálható szürke

Valljuk be, a szürke nem tipikusan az a szín, amely beindítaná a fantáziánkat, ha különleges lakberendezési megoldásokban gondolkodunk.

Pedig remekül lehet vele játszani, ahogy ez a csupa szürke nappali is bizonyítja, hiszen nagy előnye, hogy tényleg bármilyen szín passzol hozzá.

Egy világosszürke kanapé a hozzá illő szőnyeggel szinte a végtelenségig variálható, színes, mintás kiegészítőkkel, melyeket időnként lecserélve úgy tűnhet, mintha egészen új köntöst kapna a helyiség.

Izgalmas sötétkék

Elsőre biztosan meredeknek hangzik, ha azt mondanánk, fesd sötétkékre a hálószoba falát, de ahogy ez a fotó is bizonyítja, még egy sötét szín is lehet barátságos, a megfelelő bútordarabokkal és színekkel társítva.

Egy hófehér, markáns ágytámla és egy cuki kis éjjeli remek kontrasztot adnak a falnak, az összhatást pedig csak fokozza a feltűnő, csíkos szőnyeg, melyen a fal színe is visszaköszön.

Üde zöld

Bár a fürdőszobák kialakítását illetően még mindig inkább a föld színek népszerűek, azért szerencsére látni olyan üde kivételeket, mint ez a kellemes zöldre csempézett, ridegnek mégsem mondható helyiség.

Az almazöldnek a fehér fal és a fekete keret adják meg a kontrasztok, és még a krómozott kiegészítők sem teszik barátságtalanná.

Hófehér kékkel bolondítva

A hófehérrel lehetetlen tévedni, ha lakberendezésről van szó.

A tisztaság színe minden helyiségben jól mutat, persze, azért érdemes feldobni néhány színes bútordarabbal, kiegészítővel. Erre remek példa ez a patyolat étkező-konyha, melynek igazán üde színfoltja a kék tálalószekrény.

Színe visszaköszön az asztalterítőn és a kávés csészéken is, az összhatás lenyűgöző.

Méregzöld kanapé

Ahhoz tényleg nagyon extrémnek kell lenni, hogy valaki bevállaljon egy fekete falszínt, de ahogy ez a vagány nappali is mutatja, nem lehetetlen vállalkozás bohókássá tenni egy helyiséget még ezzel a komor alapszínnel sem.

Egy markáns színű zöld kanapé egyből eltereli a hangsúlyt a sötét falról, és a fekete ellenpontjaként a szőnyegben és a fali képen felbukkanó fehér is lágyítja az összhatást.

A kompozícióhoz remekül passzol a pálmafa mintásra tapétázott hátterű bambuszpolc, rajta a szintén nem éppen hétköznapi formájú és színű vázákkal.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást