Így mondjátok el a családnak, hogy jön a baba – Ötletes meglepetések

Így mondjátok el a családnak, hogy jön a baba – Ötletes meglepetések

Címlap / Életmód / Család / Így mondjátok el a családnak, hogy jön a baba – Ötletes meglepetések

A baba érkezése a legtöbb családban hatalmas öröm – főleg, ha az ideális körülményekről már gondoskodtatok az utód érkezése érdekében. Ilyenkor biztos felmerül bennetek a kérdés: vajon hogyan mondhatjátok el a nagy hírt igazán emlékezetesen?

Ha kibírjátok az ultrahangig

Nem csupán babona miatt várnak sokan a 12. hétig a hír megosztásával, hiszen az első trimeszterben a legnagyobb a kockázata annak, hogy valami gond történik a pocakban. Azonban mire letelik ez az időszak, odabenn már egy kész kisbaba ficánkol, és messze nem csak egy kerek pötty, mint a legelső ultrahangon.

Ilyenkor már van értelme 4D-s képet, vagy DVD-t készíttetni, és azt a rokonok orra alá dugni – akár egy szép képeslap és idézet, akár másmilyen meglepetés mellé társítva.

Persze egy korábbi ultrahang fotóval is próbálkozhattok, úgy a nyolcadik, kilencedik héttől már elég jól kivehető a babóca, de ha nem mondtok az átadáskor semmit, akkor sanszos, hogy a (főleg) férfi rokonoknak nem esik le először, mi is az a folt abban a szürke félkörívben.

Három hónapos ultrahang
istockphoto

Ha nem vártok az ultrahangig

Nem vagy egyedül, ha nem bírsz az ultrahangig várni, sokan gyorsan megosztják a hírt a barátnőkkel, közeli családtagokkal. Bár ez a korábban említettek miatt részben rizikós, az sem mindegy, hogy ha baj történik, nem kell egyedül megküzdened vele. Szóval tényleg jó, ha az igazán közeli szeretteid tudnak a hírről, hiszen már az elején segíthetnek a nehézségekben, illetve támogatnak a kezdetek kezdetétől.

Ebben az esetben általában csak két csík, vagy egy + jel mutatja, hogy immáron pocaklakóval jársz-kelsz a nagyvilágban, ám a terhességi tesztek manapság igazán szépek is tudnak lenni. Na persze nem a csíktesztek, hanem a kazettás változatok, amik jóval higiénikusabbak is, ha szeretnétek őket átnyújtani valakinek – meglepetés esetében mindenképpen ilyet vásárolj a drogériában.

Pozitív terhességi teszt
istockphoto

Édes meglepetések

Természetesen nem csak kézzel fogható bizonyítékokkal rukkolhattok elő, hanem szimbolikus meglepetésekkel is, amikből mindenki számára egyértelmű lesz, hogy jön a baba. Ilyen pl. egy-egy pár cipőcske, vagy egy miniatűr rugdalózó, amire akár saját, testre szabott feliratot is gyártathattok. (Ha pedig ikreket vártok, ne felejtsétek el kettéválasztani a meglepetést! Először csak egy pár cipőt adjatok, aztán az első sokk után jöhet a második…)

Ajándékozhattok naptárt is a következő évre: minden egyes hónaphoz mellékeljetek fotót magatokról, családtagokról, a korábbi unokákról. Ezután bejelölhetitek a várható szülés napját az aktuális hónapban, és hogy mindenki észrevegye a fontos eseményt, előhívathatjátok nagyban a kapott ultrahang képeteket.

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»