Mitől olyan stílusosak az olasz otthonok? Lakberendezési tippek Olaszországból

Mitől olyan stílusosak az olasz otthonok? Lakberendezési tippek Olaszországból

Címlap / Otthon / Dekor / Mitől olyan stílusosak az olasz otthonok? Lakberendezési tippek Olaszországból

A mediterrán országok nem csak az öltözködésben, de a lakberendezési trendekben is kifinomult, különleges ízléssel rendelkeznek, így ezen a téren szinte minden nap tanulhatunk tőlük valami újat. A legnagyobb titok azonban nem is olyan furfangos, mint gondolnád, hiszen mindent az egyszerűség és a kreativitás ural.

Lássuk a legjobb trükköket!

Légy bátor a színekkel!

Az olaszok szerint három tényező határoz meg egy belső teret, a története, a személyisége és a színe.

Az elsőt nap mint nap alakítod, a második és a harmadik pedig sokban múlik a berendezésen, a bútorok elosztásán és a megfelelő minták és árnyalatok használatán.

Még ha az egyszerűbb stílusokat kedveled, akkor is érdemes egy-egy színt belevinni minden helyiségbe, hogy a tér megteljen élettel és vidámsággal.

Mindennek megvan a története

Ha olyan lakást szeretnél, ami nem csak egy tér, ahol alszol, ahol felkelsz és ahol nap, mint nap éled az életed, hanem olyat, ami valóban az otthonod, akkor fontos, hogy a bútoraid és az egész összhatás a személyiséged tükrözze.

Törekedj arra, hogy olyan berendezési tárgyakat és dekorációs elemeket válassz, amelyekbe már első pillantásra beleszeretsz, amelyeknek megvan a története, és amikhez kötődni tudsz.

Szuper lehet a nagymamádtól elhozott régi bútordarab, amit felújítottál, az utazásaiddal kapcsolatos dekoráció vagy egy-egy külföldi útról szerzett textília.

Pihe-puhaság

Az olaszok híresek a kényelemről, így nem lepődünk meg, amikor a lakberendezési trendekben is első helyen foglalkoznak azzal, hogy a küllem mellett a komfort is nagy szerepet kapjon.

Egy lakásba nem lehet túl sok puha takaró, párna vagy szőrös szőnyeg, azaz ne foglalkozz a szigorú szabályokkal, szerezz be és használj annyit, amennyit szeretnél.

Tipp: A párnákból, a terítőkből és a takarókból lehet szezon szerint több garnitúrád is, amit néhány hetente váltogathatsz, így biztosan nem fogod hamar megunni a lakásodat.

Kell egy jó fotel

Ha te is olyan szerencsés vagy, hogy már megtaláltad a számodra tökéletes fotelt, akkor tudod miről beszélünk.

Amikor leülsz olvasni és a puha szövet szinte átölel és simogat, amiben jó dolgozni, tévézni, enni és akár aludni is, azaz szinte soha nem akarsz kiszállni belőle.

Ha valamiben, akkor ebben biztosan nem tévednek az olaszok, egy tökéletes lakáshoz kulcsfontosságú, hogy megtaláld álmaid foteljét!

Lehet, hogy több hónap kell mire mgtalálod, és az is előfordulhat, hogy akár több tucat fotelt is ki kell próbálnod, de ne izgulj, ha egyszer beleülsz, tudni fogod, hogy megvan az igazi.

Természetes anyagok

A fa bútorok, a tégla, a rusztikus gerendák, egy csodálatos kőpadló minden teret csodálatosan természetessé tesznek.

Nem véletlen, hiszen ezektől az anyagoktól sokkal barátságosabb és természetközelibb lesz a tér, amiben észrevétlenül is jobban érezheted magad.

Nem csak az olasz lakberendezési trendek alapján, de a feng shui szerint is jobb, ha a lakásban a tereket természetes anyagokkal töltöd meg, hiszen így a pozitív energiák is jobban áramolhatnak majd.

Fő a funkcionalitás

Természetesen nagyon fontos, hogy személyes, otthonos és barátságos legyen az otthonod, de az első szempont mindig a funkcionalitás legyen.

Azaz nem kell bedőlnöd minden lakberendezési trendnek, először vizsgáld meg, hogy megfelelően fogod-e tudni használni az adott teret vagy bútort a lakásodban, illetve számodra mennyire praktikus.

Hidd el, amikor nem egyedül laksz a lakásban, hanem gyerekeid lesznek – ha már anyuka vagy, akkor ezt te már jól tudod – a legfontosabb, hogy minden kéznél legyen, és az egész család otthon érezze magát a lakásban.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást