Mitől van kémia két ember közt? 5+1 dolog, ami előidézi

Mitől van kémia két ember közt? 5+1 dolog, ami előidézi

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Mitől van kémia két ember közt? 5+1 dolog, ami előidézi

A kémia megléte, vagy éppen hiánya kulcsfontosságú kérdés a párkapcsolatokat illetően. Van, amikor minden passzol, a felek tökéletesen összeillenek, még sincs meg az a plusz, amitől elsöprő szerelemmé alakulhatna a viszony. Máskor a kémia úgy van meg két ember között, hogy egyáltalán nem passzolnak össze – a szexuális vonzerő viszont annyira erős, hogy nem tudnak neki ellenállni. A kémiai mégis segít a döntések meghozatalában, hiszen nagyon erősen súg nekünk: előrevetíti, miként alakulhatna az életünk a kiszemelttel.

Mielőtt fejtegetni kezdenénk, mitől lehet kémia két ember között, külön kell választanunk az érzelmi és a fizikai kémiát. Utóbbi akkor van jelen, amikor nagyon vonzódunk valaki iránt, adott esetben úgy, hogy még egy szót sem váltottunk vele. Ilyen, amikor belezúgsz egy férfiba, akit néha látsz az utcán, vagy aki a kedvenc együttesed frontembere. Ez a vonzalom részben plátói, részben viszont nagyon is valós, hiszen ad egy olyan pluszt, amitől késztetést érzel a közelebbi ismeretség kialakítására.

Az érzelmi kémia kicsit más tészta: ilyen esetben intellektuálisan és érzelmileg kezdesz el vonzódni valaki iránt, akinek ismered a gondolatait. Nem kell, hogy feltétlenül személyesen ismerjétek egymást, megeshet, hogy csak chat-eltek, vagy éppen a blogját követed és úgy érzed, tökéletesen összeilletek. Amikor ténylegesen feléled két ember között a kémia, akkor mérhető változások történnek a testünkben és az agyunkban egyaránt, de a szerelem kialakulása ennél jóval bonyolultabb. Az, hogy fizikálisan, vagy érzelmileg kezdünk el vonzódni valakihez attól függ, milyen a beállítottságunk. Viszont megkérdőjelezhetetlen, hogy az igazi, nagybetűs szerelem csak akkor jelenhet meg az életünkben, ha nem csak testileg, hanem lelkileg is csatlakozni tudunk a kiszemeltünkhöz – ráadásul viszonzottan! De mi idézi elő a kémiát?

A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!
«Előző
1/6
Következő»

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!