Párkapcsolat / Szerelem

Mindig átkerülsz a barátzónába? Valószínűleg te is ezeket a hibákat követed el

Mindig átkerülsz a barátzónába? Valószínűleg te is ezeket a hibákat követed el

Nem éppen könnyű, főleg nem gördülékeny az új kapcsolatok indulása. Vannak, akiknek minden olajozottan megy, de azért nem ez az általános. Sokan arra is nehezen jönnek rá, hogy barátság, vagy szerelem bimbódzik-e éppen az életükben…  Azonban nem csak a férfiak, hanem a nők is megragadhatnak a barátzónában. Te is állandóan csak idáig jutsz? Az alábbiak téged is hátráltathatnak!

Nem mindig vagy egyértelmű?

Az első és legkézenfekvőbb ok, amiért egy nő bekerülhet a barátzónába az, hogy egyszerűen nem tisztáztad: te nem haverkodni szeretnél. Persze, ezt nőként sokszor nehezebb közvetíteni, legalábbis a nélkül, hogy ne tűnj közönségesnek, de ha rendszeresen haveri kapcsolataid alakulnak a szerelem helyett, akkor gondolnod kell erre is. Amennyire gyakori, annyira könnyen változtathatsz rajta és egyértelművé teheted, hogy vonzódsz hozzá.

Ilyen az, ha időnként megérinted, esetleg gyengéden megöleled, közben pedig rámosolyogsz. Ilyet nem csinálnak a barátok – ők legfeljebb vállon veregetik egymást vagy viccelődve lökdösődnek.

Ehhez a gyakori hibához tartozik az is, ha rosszul kommunikálod a szándékaidat. Tehát, ha az elején nyíltan közlöd vele, hogy te biztosan nem akarsz komoly kapcsolatot, vagy végig távolságtartóan viselkedsz, akkor nem szabad meglepődnöd azon, hogy nem is próbálkozik. A férfiak többsége nem akar csalódni, vagy „beégni”, ezért két esetben kezdeményeznek: ha nagyon-nagyon kellesz nekik, vagy ha biztosak a vonzalmadban. Ha pedig ez a két szempont egyesül, akkor borítékolhatod a sikert.

Törekedj arra, hogy ne a havert, hanem a nőt kezdje el benned látni (akkor is, ha barátságnak indult a kapcsolatotok), és tedd számára egyértelművé gesztusokkal, beszélgetésekkel, hogy tetszik. Nyilván nem kell nyíltan kijelentened, mire vágysz, ha nem szeretnéd, vagy éppen nyomulnod rá, ami akár a visszájára is elsülhet – kicsit várj, miután megtetted az első, kezdeményező lépéseket!

De a barátsággal mi lesz?

Mindig átkerülsz a barátzónába? Valószínűleg te is ezeket a hibákat követed elSzintén gyakori gond az is, hogy kevesen hisznek a barátságból szerelem alapelvében. Ez is állhat a háttérben akkor, ha úgy érzed, folyton haverként tekintenek rád, és innen nem is igazán tudsz elmozdulni. Sokan választják azt a taktikát, hogy először csak ismerkednek, inkább barátkoznak, semmint nyílt lapokkal játszanának.

Ennek nagy veszélye, hogy túlságosan is jól sikerül a haverkodás, és már egyikőtök sem akarja elrontani a kapcsolatot azzal, hogy új szintre helyezi a viszonyotokat.

Bár ez inkább a nőkre jellemző, sokszor mi vagyunk azok, akik jobban féltjük a baráti kapcsolatot, a férfiak többnyire sokkal lazábban és könnyedebben kezelik ezt a kérdést, aminek egyértelmű oka, hogy ők a szex komolyságához is másként állnak. Azonban nem vagyunk egyformák, egy férfi is aggódhat a köztetek levő jó kapcsolatért, és félhet attól, hogy ha kezdeményez, ennyi sem lesz köztetek.

Barátként nem jössz be neki

A férfi-női barátság veszélyes játszma. Egyrészt hatalmas előnye, hogy közelről és jól megismerjük a másikat, és lehet, hogy azon kapjuk magunkat: minden vágyunk egy ilyen partner. Ez benne van a pakliban. Azonban megismerjük a másik negatív oldalát is – barátként – és nem biztos, hogy ez is szimpatikus lesz.

Ha a barátzónában neked rengeteg problémás kapcsolatod volt, vagy jól látszik rajtad, hogy nem vagy egyszerű eset, akkor a barátodnak nem biztos, hogy kedve lesz ebben főszereplőként részt venni. Sajnos, amiért jól működhet a barátságból szerelem, azért rosszul is, de nem lenne szabad senkinek sem figyelmen kívül hagynia, hogy kapcsolatban mindenki másként viselkedik, egy jó kapcsolatban pedig főleg.

Mindenesetre arra érdemes figyelned, hogy ha nem szeretnél a barátja lenni, legalábbis nem hosszútávon, akkor ne is legyél feltétel nélkül őszinte vele. Ez nem azt jelenti, hogy hazudj neki, de talán nem jó ötlet, ha elárulod, hogy már megint volt egy kis kalandod főleg, ha az tényleg nem jelentett semmit. Ez a későbbiek során is összekavarja majd, mikor rádöbben, hogy már „úgy” tekintesz rá. Fel fogja tenni magának a kérdést: ha belé voltál szerelmes, miért feküdtél le mással?

Kép forrása: depositedhar/Depositphotos

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást