5 dolog, amit az emberek többsége megbán lakásfelújítás során

5 dolog, amit az emberek többsége megbán lakásfelújítás során

Címlap / Otthon / Dekor / 5 dolog, amit az emberek többsége megbán lakásfelújítás során

Mindenki szeretné időnként felújítani a lakását, hogy bár az otthonos hangulat megmaradjon, mégis legyen benne némi újdonság. A renoválásnak rengeteg előnye van, de mielőtt fejest ugranál a munkába, olvasd el, mi az az öt dolog, amit az emberek többsége megbán a lakásfelújítás után.

Kiütöd a falat két szoba között

Ha láttál már lakásfelújításról szóló tévéműsort, megfigyelhetted, hogy szinte mindig van olyan projekt, amelyben kiütnek egy-egy falat két szoba között, hogy egyetlen hatalmas helységet csináljanak belőle. Noha tényleg trendin néz ki, ha a nappali egyúttal az ebédlő, az előtér és a konyha is, azért gondold át még egyszer, mennyire jó ötlet ez.

Mert a hatalmas nappali együtt jár azzal, hogy innentől kezdve a család összes tagja egyetlen szobában fog pihenni, tévézni, enni, a gyerekek pedig játszani. Időnként azért mégis jó elvonulni mindenkitől, hogy egyedül lehess, nem igaz?

Modern nappali
istockphoto

Különálló kádat teszel

Rengeteget dob a fürdőszobán, ha trendi kádat teszel bele, de azért nem mindegy, meddig mész el a felújításban. Egy sarokkád tényleg jól mutathat, de térbe helyezhető kádat inkább ne válassz, hacsak nincs tényleg nagyon sok hely a szobában.

Ezek a darabok ugyanis bármennyire jól néznek ki, sajnos rengeteg helyet foglalnak (hiszen épp az a lényegük, hogy minden szögből megközelíthetőek legyenek), arról nem is beszélve, hogy a takarításuk is sokkal körülményesebb a már megszokott kádakhoz képest.

Modern fürdőszoba különálló káddal

Betonból konyhapult

Ha lehet, inkább ne válassz beton anyagot a konyhapult átalakításánál, ugyanis bár tényleg egyedi hangulata van, és az utóbbi időben felkapott is ez a megoldás, sajnos hosszú távon nem biztos, hogy megtérül a választás. Ha ugyanis bármi tönkremegy a csapnál, sokkal körülményesebb lesz ezeket kicserélni, arról nem is beszélve, hogy a beton könnyen elkezdhet megrepedezni.

Ráadásul ha kiöntesz rá figyelmetlenségből egy kis vörösbort, azt sajnos szinte sosem fogod tudni rendesen letakarítani róla!

Beton konyhapult
istockphoto

Beépített gardróbod van

Ha ez a mindenkori álmod, nem készülsz eladni a lakásodat, van elég helyed és felkészültél arra, hogy mindig rendet tarts benne, hajrá!

Egy kisebb méretű beépített gardrób szuper ötlet lehet, de az már kevésbé, ha egy másik szobát jelölsz ki erre a célra, és összenyitod a hálóval! Hiába néz ki klasszul, ha a helységben hatalmas a hely, és minden cipőd, ruhád befér, de ha idővel mégis eladnátok a lakást, kevesebbet fog érni. Hiszen ami eredetileg két különnyíló szoba volt, az a gardrób miatt egyetlen szobává avanzsált át, és valószínűleg kisebb eséllyel veszi meg például egy olyan házaspár, akik gyermeket szeretnének.

Gardrób szoba
istockphoto

Sötét színű padlót rakatsz

Egy fekete csempe a konyhában vagy sötétszürke laminált parketta a nappaliban nem is hangzik rosszul, igaz? Valójában tényleg szuperül tud mutatni ez az árnyalat a megfelelő falszín mellett, de ha lakásban tartasz kutyát vagy cicát, kétszer is gondold meg, bevállalod-e.

Ebben az esetben ugyanis fel kell készülnöd arra, hogy szinte folyamatosan takarítanod kell, hiszen a sötét színű padlón azonnal meglátszik a kutyaszőr; amiből pedig mindig van bőven!

Sötét padló fürdőszobában
istockphoto

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!