Dekor / Életmód / Lélek / Otthon / Stílus

5 konyhai stílus, 5 személyiség – A te konyhád mit árul el rólad?

5 konyhai stílus, 5 személyiség – A te konyhád mit árul el rólad?

Bohém

A te konyhád ugyanolyan laza és eklektikus, mint te magad. Tele van növényekkel, dekorációval és csecsebecsékkel. A poharak, tányérok és evőeszközök között alig akad egyforma, mindegyik más garnitúrából való. Az asztalod és a székek ugyanígy különböznek, együtt mégis egy bájos, szeleburdi egységet alkotnak. Ötletszerűen impulzus-főzöl, nem követed szigorúan a szakácskönyv előírásaid és az életed is ugyanígy éled. A főztöd nem mindig sikerül tökéletesen, de nem rágódsz rajta, hiszen a lényeg az, hogy szívesen készítetted és különben is, attól még, hogy kicsit odaégett, meg lehet azt enni. 

Minimalista

A minimál stílusban berendezett konyha tiszta, rendezett és mentes a sallangoktól, csakúgy mint te magad. Semmi felesleges dekoráció vagy csecsebecse, csak a puszta funkcionalitás jellemzi a helyiséget, ahol csak a legszükségesebb tárgyak kapnak helyet és a konyhapult általában üres. A hagyományos konyhához szokott ember számára hideg és lélektelen hatást kelthet, pedig ez nincs így, hiszen a helyiség életre kel, amikor elkezdesz benne tevékenykedni. Egyszerűen csak szereted, ha – szó szerint – tiszta lappal indul a főzés. Sosem hagysz magad után rendetlenséget, már akkor elkezdesz mosogatni vagy elpakolni, mikor még sül az étel. Szeretsz új, egzotikus ízvilágú menüket kipróbálni. 

Ergonomikus

Az ergonómia nem más, mint az ember-gép-munkakörnyezet kapcsolatát vizsgáló tudományág. Az ilyen konyhában mindennek megvan a helye, jól megtervezetten, karnyújtásnyira, hogy mindent könnyen elérj. Szinte oda sem nézel, úgy nyúlsz a megfelelő kés, kisgép vagy eszköz után. Tapasztalt és remek szakács vagy, aki szívesen lát vendégül másokat és kényezteti el ismerőseit különleges, ínycsiklandó falatokkal. Nem félsz új, nehezebb recepteket kipróbálni, szereted a gasztronómiai kihívásokat. Fontos számodra, hogy a konyhád teljes mértékben funkcionális legyen és ugyan adsz a stílusra, de sosem hagyod, hogy a dizájn ennek rovására menjen.

Tradicionális

A hagyományos stílusban berendezett konyha olyan emberé, aki jó érzéssel gondol vissza a gyerekkorára, a nagyi főztjére és a finom illatokra. Azokra a gondtalan időkre, mikor az anyukájával keverte a süteményhez a krémet és sámlin állva segített pogácsát szaggatni. Ez nem azt jelenti, hogy a múltban élsz, csak azt, hogy te ugyanezt a kellemes atmoszférát szeretnéd megteremteni a konyhában. Szívvel-lélekkel készítesz minden ételt, a konyha a komfortzónád, ahol szeretsz akár egész nap tüsténkedni. Az enteriőr kényelmes, hívogató, a kamra és a hűtő mindig tele van finomságokkal. Ha váratlan vendégek jönnek, akkor is meg tudod kínálni őket egy csésze meleg teával és aprósüteménnyel, de akár secperc alatt összedobsz nekik egy kis harapnivalót. Otthon, édes otthon a mottód és ezt a konyhád is tükrözi. 

Modern

Jól főzöl, ezért fontos számodra, hogy a legújabb technikai vívmányok a konyhában is téged szolgáljanak. Előszeretettel ruházol be a legújabb eszközökre és gépekre, amiket nagy lelkesedéssel teszel próbára. Olyan személyiség vagy, aki nem lamentál sokat a múlton, inkább tanul belőle. A tradicionális ételeket is egy kis modern csavarral készíted: a nagymama bevált receptjén csak annyit változtatsz, hogy egy egzotikus fűszer új szintre emeld az ételt. Főztöd mindig izgalmas és van benne valami különleges.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást