Dekor / Otthon

Minden szobába egy tipp: ezekkel az praktikákkal rendszerezettebb lesz a lakásod

Minden szobába egy tipp: ezekkel az praktikákkal rendszerezettebb lesz a lakásod

Érezted már úgy, hogy hiába raktál el mindent a helyére a nappaliban, továbbra is szétszórtság érzeted van a szobába lépve? Hogy a rengeteg gyerekholmi és használati tárgy között nehéz valódi rendet teremteni, hiszen hiába teszed el őket szem elől, néhány óra múlva ismét szanaszét vannak? Akkor ez a cikk neked szól, ugyanis hoztunk néhány tárolási praktikát, amik segítenek abban, hogy mindent tökéletesen rendszerezni tudj; és még a lakás is szuperül nézzen ki!

A nappaliban: fali tárolás

Ha vannak gyerekeid, akik előszeretettel hozzák ki a nappaliba a játékaikat, majd hagyják ezeket szanaszét, érdemes ezt a tárolási módot kipróbálnod!

Rögzíts a falra három vászon tartót, egymás alá, és pakold ebbe azokat a holmikat, amiket viszonylag gyakran használtok, de nem szeretnétek mindig szem előtt tartani.

A legjobb, hogy jól néz ki, és az üres falat is feldobja egy kicsit!

A konyhában: rendszerező pult

Háziasszonyként már megtapasztalhattad, hogy felesleges messzire pakolnod a fűszereket és főzéshez használt eszközöket, mert rengeteg időt vesz el, hogy ezeket keresgéld közben. De mégsem hagyhatsz mindent szanaszét a pulton!

Ehhez javasolnánk ezt a szuper megoldást: szerezz egy kör alakú tartókát, és helyezd el erre a szükséges tárgyakat. Például egy kis edénybe a fa- és merőkanalakat, a cukrot, és lényegében bármit, amit gyakran használsz a konyhában.

Az előszobában: mindenes üzenőfal

Nincs is annál idegesítőbb, mint indulás előtt a kocsikulcsot keresgélni, vagy körberohanni az egész lakást azért, hogy találj végre egy papírt, amire ráírhatsz valamit. Ezt mind megelőzheted azzal, ha a bejárati ajtó közelében a falra készítesz egy “üzenőfalat“.

Ide tudod felírni, ha aznap érkezik a szerelő, vagy szeretnéd megkérni a férjed, hogy ugorjon le a boltba valamiért.

A kulcsokat is felakaszthatod, valamint tollat és papírt is bekészíthetsz, hogy minden kéznél legyen, ha sürgősen szükségetek lenne rá.

A spájzban: dobozos pakolás

Veled is előfordult már, hogy hosszú ideig kerested a spájzban a fűszerket, vagy hogy fogalmad sem volt, hova lett elrakva az ecet?

A legjobb megoldás, ha az élelmiszereket nem egyesével teszed el a polcra, hanem kijelölsz dobozokat, kategóriánként. Az egyikbe csak tésztákat teszel, a másikba nasit, a harmadikba fűszereket, és így tovább.

Egészen más hangulata lesz így az a helységnek, igaz?

Plusz tipp: ha világos színűre festitek a falat, és fehér dobozokat választasz, még nagyobbnak is tűnik a szoba!

A gyerekszobában: négyzetes polcok

A gyerekszobát szinte lehetetlen rendszerezni, hiszen a gyerekek nehezen tartanak rendet maguk körül. Arról nem is beszélve, hogy a játékok száma folyamatosan növekszik, és egy idő után lehetetlen hova eltenni őket.

Nagyon sokat javíthatsz a helyzeten, ha magas szekrények helyett ehhez hasonló, négyzet alakú polcokat szerelsz be.

Az arányok miatt máris rendszerezettebbnek tűnik a szoba, a többi játéknak pedig idővel betehetsz egy fából készült tartót is, hogy ne legyenek szem előtt.

A fürdőszobában: szekrény helyett

Nem muszáj megelégedned azzal, hogy a fürdőszobába felszerelj egy szimpla tükrös szekrényt, és abba rejts el mindent! Nagyon sokat lehet javítani az egész helységen azzal, ha például a WC fölött elhelyezel három polcot, és arra pakolsz.

Szuper ötlet, ha fonott dobozokat raksz rá, hiszen ebbe elrakhatod például a gyógyszereket, vagy azokat a holmikat, amiket nem szívesen mutatsz meg a vendégeknek.

És még kicsit fel is dobja az egyhangú színvilágot!

A hálszobában: rejtett gardrób

Nem kötelező minden ruhádat nagy szekrényekbe tenni! Valójában van egy szuper módszer arra, hogy saját gardróbot varázsolj a szobába, és ezt kedvedre el is tűntethesd.

A helység egyik oldalát jelöld ki ehhez, és a képen látható módon szerelj fel polcokat, valamint guruló fogasokat. Még a cipőknek is jut hely, ehhez pedig érdemes kocka formájú polcokat választanod.

Végül egy függönnyel el is választhatjátok a szoba többi részétől a gardróbót; de mivel ilyen szuperül néz ki, lehet, hogy nem is akarjátok majd!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást