Ez történik a testeddel, ha minden nap 10 ezer lépést sétálsz

Ez történik a testeddel, ha minden nap 10 ezer lépést sétálsz

Címlap / Életmód / Egészség / Ez történik a testeddel, ha minden nap 10 ezer lépést sétálsz / 2. oldal

Talán furcsának tűnik, de az ízületeiden is rengeteget tud segíteni, ha eleget sétálsz. Az ízületi gyulladás nem gyerekjáték, súlyosabb esetekben állandó fájdalommal jár, de ha eleget sétálsz, az ízületeid edződnek, mozognak, és kisebb az esélye annak, hogy komoly gyulladás alakul ki bennük. A séta jó lehet a derék-, csípő- és térdfájdalmakra, de a komolyabb gyulladást is enyhítheti.

A rendszeres séta segít az emésztéseden is, hiszen ahogy mozogsz, a bélrendszered is mozdul, ez pedig hozzájárulhat a szorulás elkerüléséhez és a feltorlódott gázok eltűnéséhez.

Magyarul a puffadást és a szorulást is elkerülheted, ha gyakran sétálsz.

Kutatások azt is kimutatták, hogy az irritábilis bélszindrómában (irritable bowel syndrome, IBS) szenvedők számára is segítség lehet a séta, segíthet a tünetek mérséklésében és az emésztés szabályozásában.

Végül pedig, ahogy minden mozgásféle, úgy a séta is segít boldogsághormonokat felszabadítani a testedben. Az endorfinok már egy kilométernyi séta után megjelenhetnek, és nagyjából 7-10 perces aktivitás után kezdenek el kiválasztódni a szervezetben. Érdekes azonban, hogy igazán hatása csak annak van, ha a szabadban edzel, és nem a teremben: a természet közelsége, a napsütés mind segíthetnek, hogy még jobb kedved legyen, mint amilyen egyébként a futógépen megtett sétától lenne.

Forrás

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást