Kikapcsolódás / Szórakozás

Minden idők 10 legjobb kosztümös filmje

A másik Boleyn lány (2008)

VIII. Henrik élete megért már néhány izgalmas filmet, az egyik gyöngyszem közülük A másik Boleyn lány című, amelyben Natalie Portman alakítja Boleyn Annát, testvére Mary szerepében pedig Scarlett Johanssont láthatjuk. Bár a történet nem minden szála teljesen hű a történelemhez, egy rendkívül szórakoztató, intrikákkal teli kosztümös film, amelyet látni kell.

Leány gyöngy fülbevalóval (2003)

Scarlett Johanssonnak remekül áll a kosztüm, ebben a filmben az 1660-as évek Hollandiájában vagyunk, ahol Johannes Vermeer festő életébe pillanthatunk be. A holland aranykor egyik legjelentősebb festőjének szerepében Coling Firth-öt láthatjuk, akit teljesen rabul ejt a szolgálólány szépsége és úgy dönt, hogy egy festményen örökíti meg.

Marie Antoinette (2006)

A fiatal Marie Antoinette csupán 14 éves volt, amikor hozzáadták a francia Louis-Auguste-hoz, aki néhány éven belül, 1774-ben Franciaország királya lett. A királyi pár élvezte az életet, azonban az uralkodáshoz nem sok érzékük volt, sokkal inkább a vad költekezésre és a szórakozásra fordították idejüket és vagyonukat, ez pedig hamar rosszallást váltott ki a nép szemében. A divatra is fogékony királynő szerepében Kirsten Dunst brillírozik.

Veszedelmes viszonyok (1988)

1700-as években játszódó filmben igazi sztárparádét láthatunk, hiszen Glenn Close és John Malkovich mellett Michelle Pfeiffer, Uma Thurman és Keanu Reeves is felbukkan a filmben. Az unatkozó francia előkelőségek ármánykodása rendkívül szórakoztató és igazán izgalmas, a látványos kosztümökről nem is beszélve.

Értelem és érzelem (1995)

Jane Austen szinte bármelyik klasszikusa jó választás, ha a korai 1800-as évekbeli angol vidékre vágyunk, az 1995-ös Ang Lee rendezte Értelem és érzelemben a korhű kosztümökben Emma Thompsont, Hugh Grantet, Alan Rickmant és Kate Winsletet láthatjuk.

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást