Minden idők 10 legjobb kosztümös filmje – Mindenképp látnod kell

Minden idők 10 legjobb kosztümös filmje – Mindenképp látnod kell

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Minden idők 10 legjobb kosztümös filmje – Mindenképp látnod kell

A másik Boleyn lány (2008)

VIII. Henrik élete megért már néhány izgalmas filmet, az egyik gyöngyszem közülük A másik Boleyn lány című, amelyben Natalie Portman alakítja Boleyn Annát, testvére Mary szerepében pedig Scarlett Johanssont láthatjuk. Bár a történet nem minden szála teljesen hű a történelemhez, egy rendkívül szórakoztató, intrikákkal teli kosztümös film, amelyet látni kell.

A másik Boleyn lány
port.hu

Leány gyöngy fülbevalóval (2003)

Scarlett Johanssonnak remekül áll a kosztüm, ebben a filmben az 1660-as évek Hollandiájában vagyunk, ahol Johannes Vermeer festő életébe pillanthatunk be.

A holland aranykor egyik legjelentősebb festőjének szerepében Coling Firth-öt láthatjuk, akit teljesen rabul ejt a szolgálólány szépsége és úgy dönt, hogy egy festményen örökíti meg.

Leány gyöngy fülbevalóval
port.hu

Marie Antoinette (2006)

A fiatal Marie Antoinette csupán 14 éves volt, amikor hozzáadták a francia Louis-Auguste-hoz, aki néhány éven belül, 1774-ben Franciaország királya lett. A királyi pár élvezte az életet, azonban az uralkodáshoz nem sok érzékük volt, sokkal inkább a vad költekezésre és a szórakozásra fordították idejüket és vagyonukat, ez pedig hamar rosszallást váltott ki a nép szemében. A divatra is fogékony királynő szerepében Kirsten Dunst brillírozik.

Marie Antoinette
Amazon.com

Oldalak: 1 2 3 4

»

2 hozzászólás

 • Baranyai György
  2021.04.03., 14:42

  Marcali Nóra! Remek válogatás, a 70%- ukat láttam is, tényleg igényes művek. A Jane Eyre- ből a 2011- es, Mia Wasikowskával készült film is csodálatos. Persze, a ’96- os Charlotte Gainsbourg- féle is a kedvenceim közé tartozik. Gratulélok!
  Tisztelettel.

  Válasz
  • Baranyai György
   2021.04.03., 14:43

   Gratulálok, bocs.

   Válasz

Írj egy hozzászólást