Minden idők 4 legbizarabb egybeesése: nem fogod elhinni, hogy ilyenek vannak

Minden idők 4 legbizarabb egybeesése: nem fogod elhinni, hogy ilyenek vannak

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Minden idők 4 legbizarabb egybeesése: nem fogod elhinni, hogy ilyenek vannak

Különös véletlenek mindig vannak, a nagy számok törvénye alapján valószínűleg már minden, meg annak az ellentéte is megtörtént, de ezek az egybeesések azért mégis egy pillanatra megállítanak bennünket: hát ez meg hogy lehet?

Az ikrek, akiket Jimnek hívtak

1979-ben Ohio államban egy ikerpár két tagja, 37 évvel az után, hogy négy hetes korukban elválasztották őket egymástól, újból találkozhatott. A csecsemőket két külön család fogadta örökbe, és egészen a találkozásig szinte alig tudtak a másik létezéséről. Amikor viszont végre megismerkedhettek, volt részük néhány meglepetésben: először is mindketten a Jim nevet kapták örökbefogadó szüleiktől, vagyis nem csak ugyanúgy néztek ki, de ugyanaz volt a keresztnevük is. Mindketten szerették a matematikát és a famegmunkálás is érdekelte őket – de nem csak a személyiségük hasonlított. Mindketten megnősültek, és mindkettőjük feleségét Lindának hívták. Majd elváltak, és újranősültek – ezúttal mindketten egy Betty nevű asszonyt választottak. És ha ez nem lenne elég, mindkettőjüknek volt egy fia – James Allan és James Alan, írja a People magazin.

Stephen Hawking halála

Korunk egyik legnagyobb tudású elméleti fizikusa valószínűleg nem volt az a babonás típus, és talán csak a véletlen összjátékát látná az alábbi adatokban is, de attól még érdekes egybeesés: a kiváló elmét 2018. március 14-én vesztettük el. 1879-ben ezen a napon született meg Albert Einstein, és nem mellesleg ez a matematikusok és természettudósok egyik legnépszerűbb ünnepe, a Pí-nap, hiszen a dátum 3.14, a pí szám az első két tizedes jegyig.

Minden idők 4 legbizarabb egybeesése: nem fogod elhinni, hogy ilyenek vannak

Violet Jessop, a nagy túlélő

Vannak, akik szerint nagyobb az esély arra, hogy egy tehén agyonrúg valakit, mint hogy repülőn vagy hajón hal meg, de a hajózási történelem legnagyobb katasztrófáinál jelen lenni, és mégis túlélni őket – ez azért mégis különös. Violet Jessop tengerjáró hajókon dolgozott utaskísérőkén, és ott volt a Titanic testvérhajójának, az Olympicnak a fedélzetén, amikor az Southamptont elhagyva összeütközött a HMS Hawke hadicirkálóval, és bár az ijedtség hatalmas volt, halálos áldozatot szerencsére nem követelt a baleset.

Egy évvel később Violet már a Titanicon dolgozott – a hajó süllyedésekor egy mentőcsónakba ült, és egy kisbabát nyomtak a kezébe, mindketten túlélték a katasztrófát, a Carpathia fedélzetén a gyermek visszakerült a szüleihez, Violet visszaemlékezései szerint ő maga pedig akkora sokkban volt, hogy csak arra tudott gondolni, hogy a Titanicon maradt a fogkeféje.

Nem sokkal később a nő a kórházhajóvá alakított Britannicon kezdett dolgozni, ami a harmadik testvérhajó volt a Titanic és az Olymic mellett. 1916. november 21-én a hajó aknára futott. A nő mentőcsónakja kis híján a hajó propellere alá került, ő azonban kiugrott, és bár koponyasérülést szenvedett, ezt a katasztrófát is túlélte. 1971. május 5-én, 83 évesen hunyt el szívelégtelenségben.

Minden idők 4 legbizarabb egybeesése: nem fogod elhinni, hogy ilyenek vannak

Mark Twain üstököse

A Halley üstökös 76 évente tűnik fel az égen, ekkor kerül ugyanis olyan közel a földhöz, hogy szabad szemmel is láthatóvá válik. Így volt ez 1835-ben is, az évben, amikor a modern kor egyik legremekebb írója, Mark Twain a világra jött. Egyes feljegyzések szerint 1909-ben az író megjósolta saját halálát: azt mondta, a Halley üstökössel, ezzel a ritka különccel érkezett, és úgy kell lennie, hogy azzal együtt távozik is. Hogy ez valóban így volt-e, abban az Urban Legends azért erősen kételkedik, de annyi bizonyos, hogy a következő évben, 1910-ben, éppen egy nappal az után, hogy ismét megjelent a Halley üstökös, Mark Twain meghalt. A Halley hozta, a Halley vitte a különc írót.

Minden idők 4 legbizarabb egybeesése: nem fogod elhinni, hogy ilyenek vannak

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást