Milyen az arcformád? Így kellene felvinned a pirosítót

Az alaptézis, miszerint a pirosítót az arc almácskáira kell felvinni, nem minden esetben igaz, hiszen az arcforma is befolyásolja, hol mutat a legjobban, ráadásul vannak olyan arcformák, melyek esetében érdemes például a halántékra is tenni belőle. A megfelelő hatás elérésének érdekében mutatjuk, hogy melyik arcformához hova kellene felvinni ezt a sminkterméket!

Milyen az arcformád? Így kellene felvinned a pirosítót

Címlap / Stílus / Arc / Milyen az arcformád? Így kellene felvinned a pirosítót

Először azonban adunk néhány tippet, hogy mindig tökéletesen természetes legyen az összhatás!

  • Nagyon fontos, hogy mindig a természetességre törekedj a pirosító felvitelénél. Egy nedves szivacs vagy egy tömött ecset tökéletes lehet erre a célra. Ugyanilyen fontos az is, hogy jól eldolgozd a terméket, hogy ne olyan legyen a végeredmény, mint egy bohóc arcfestéke. 
  • Ha primert használsz, azt a pirosítód is meg fogja köszönni, hiszen sokkal tartósabb marad a sminked – így a pirosítód sem fog eltűnni a nap végére. 
  • A színválasztásra is érdemes figyelni, hiszen a túlságosan erős színek akár öregíthetnek is. A világos bőrre a halványrózsaszín és a lilásabb árnyalatok a legjobbak. A közepesen világos árnyalatokhoz a barackos színek illenek a legjobban, az olivás tónusokhoz pedig az élénkebb pinkek. A kreolos árnyalatokhoz az élénk barack illik a leginkább. 
  • Miután pedig felvitted a terméket, érdemes lehet egy zsepit enyhén rányomni, hogy megszabadulj a felesleges terméktől anélkül, hogy le is törölnéd vele. Az átlátszó púderek a száraz bőrt hajlamosak még fakóbbá tenni, ezért is jobb módszer ez a zsebkendős! 

Most, hogy az alapokkal megvagyunk, nézzük, hova is kell pontosan felvinni a pirosítót!

Gyémánt alakú arc

Ha hosszúkás az állad, viszont az arccsontjaid kiállnak, a homlokod pedig szélesebb, akkor gyémánt alakú az arcformád. Ebben az esetben érdemes a szemöldököd külső sarkától az arccsontodra, C-alakban felvinned a pirosítót. Kezdd az arccsontoddal, majd innen dolgozd el az ecsettel felfelé.

i.harlamoff.pro/depositphotos.com

Téglalap alakú  arcforma

Ha a homlokod, arccsontod és az állad is nagyjából ugyanolyan széles, akkor neked is ilyen az arcformád. Ebben az esetben vidd fel az almácskákra a pirosítót, majd satírozd kicsit az orrod és a halántékod irányába. Ha a homlokod oldalára, a szemöldököd sarka mellé is viszel fel belőle egy keveset, akkor tökéletesen kiegyensúlyozottá teszed az összhatást.

i.harlamoff.pro/depositphotos.com

Négyzet alakú arcforma

Ha egyenes az arcod oldala és viszonylag lapos az állad, akkor neked is négyzet alakú arcformád van. Ebben az esetben is az almácskáknál kell felvinned a pirosítót, viszont innen kezdd el a halántékod irányába eldolgozni. Lágyan dolgozd el, majd ha gondolod, tegyél belőle egy keveset a hajvonaladhoz is.

i.harlamoff.pro/depositphotos.com

Kerek arc

Ha az arccsontodnál lévő terület az arcod legteltebb pontja és íves az állad vonala, akkor te is kerek arcformával rendelkezel. Ebben az esetben mosolyogj a tükörbe és vidd fel az almácskáidra a pirosítót, majd innen dolgozd el egy alapozóecsettel a halántékod és a fülcimpád felé.

i.harlamoff.pro/depositphotos.com

Ovális arcforma

Ha hosszabb az arcod, ugyanakkor az állad és a homlokod is keskeny, akkor ovális az arcformád. Ebben az esetben az arccsontodra vidd fel a terméket, majd ezt lágy mozdulatokkal vidd le a fülcimpád irányába és a homlokod felé is. Érdemes a szemöldököd külső részeihez is tenned belőle egy kicsit a tökéletes összhatás érdekében!

i.harlamoff.pro/depositphotos.com

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást