Mikre figyeljünk oda a megfelelő asztalok kiválasztásakor?

Mikre figyeljünk oda a megfelelő asztalok kiválasztásakor?

Címlap / Otthon / Dekor / Mikre figyeljünk oda a megfelelő asztalok kiválasztásakor?

Otthonunkban számtalan olyan bútort szerzünk be, melyeket napi rendszerességgel használunk. Ezen bútorok kiválasztásakor sok szempontot kell figyelembe vennünk annak érdekében, hogy a számunkra megfelelő darabbal térjünk haza. (X)

Itt a napi szokásoktól kezdve, a használat gyakoriságán keresztül még az egészégügyi szempontokat is érdemes átgondolni. Az egyik tipikus példa erre az asztal, melyek kialakítása, tárolói, valamint magassága mind-mind fontos tulajdonság. Nézzük tehát, hogy mikre figyeljünk oda a megfelelő asztalok kiválasztásakor.

Méret és magasság

Az egyik legfontosabb szempont az asztal mérete és magassága. A méret kiválasztásakor egyrészt a rendelkezésre álló helyet kell majd pontosan tudnunk, ahol az asztalt elhelyezzük majd. Másrészt, az asztalnak a felületét is fontos megnéznünk. Tehát amikor íróasztalokat választunk, érdemes átgondolni, hogy mi lesz az elsődleges használati cél, miket tárolunk majd rajta. 

A magasság külön hangsúlyt érdemel, hiszen ez a megfelelő tartáshoz, a kényelmes üléshez, valamint az egészségügyi problémák elkerüléséhez is elengedhetetlen. Emiatt a legjobb állítható magasságú asztalt választani, hiszen ez tud a legjobban igazodni az egyedi igényekhez. Amennyiben azonban nem állítható magasságú asztalt szerzünk be, érdemes az asztalhoz széket is már előre választanunk, hogy a kettőt együtt beállítva nézzük meg a számunkra kényelmes ülési pozíciót.

Tárolás és extra funkciók

A méret mellett a tárolási képességek és az extra funkciók a választási szempontok. Különösképpen igaz ez a gamer asztalok esetében. Ezek az asztalok ugyanis gyakran rendelkeznek extra tárolókkal a munkalap alatt. Emellett sok esetben található meg rajtuk egy megemelt polc külön a monitornak kialakítva. A gamerek igényeihez igazítva továbbá számos darabon található külön LED világítás, vagy legalábbis annak elhelyezésére kialakított rész. Szerencsére ma már igen széles kínálatot találhatunk gamer asztalokból, tehát emiatt nem kell aggódnunk. Biztosan megtaláljuk a számunkra tökéletes asztalt!

A fenti szempontok figyelembe vételével biztosan ki tudod majd választani a tökéletes asztalokat otthonodba.

A fotó forrása: Andrey Aboltin / Shutterstock.com

VIDEO A sminkmester megmutatja, hogyan rajzolj profi tusvonalat magadnak

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!