Kiderült: ennek a pártípusnak van a legkielégítőbb szexuális élete

Kiderült: ennek a pártípusnak van a legkielégítőbb szexuális élete

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Kiderült: ennek a pártípusnak van a legkielégítőbb szexuális élete

Nem lehet azt mondani, hogy egy párkapcsolatban a szex a legfontosabb, de annyi biztos, hogy az együttlétek nagyon is sokat számítanak a boldog házasságban. Pláne akkor, ha már egy ideje együtt vagytok, gyerekeitek is vannak, és nehéz sort keríteni rá hetente többször. Szakértők pedig úgy vélik, van egy bizonyos típusú pár, akik kiemelkednek az átlagból – már ami a szexuális elégedettséget illeti.

Ha most te is azt gondoltad, hogy nyilván azok a párok a legelégedettebbek az együttlétekkel, akik gyakran szeretkeznek, meg kell, hogy cáfoljunk. Ugyanis egyáltalán nem az számít, hogy milyen gyakran kerül sor a szexre. Természetesen fontos, hiszen ahol ennek teljes, vagy nagyon jelentős hiánya lép fel, ott komoly gondok vannak (ez alól csak az kivétel, ha a felek mindig is ritkábban vágytak rá). Azonban az igazán kiegyensúlyozott szexuális élet nem az ágyban, hanem a hálószobán kívül kezdődik.

Szakértők úgy vélik, minél kényelmesebben érzi magát két ember egymás mellett, és minél intimebb a kapcsolatuk – azaz teljesen elengedik magukat a másik mellett – úgy arányosan csökken a szex gyakorisága is.

Ez az oka annak, hogy a házas emberek egyre többször a kényelmet részesítik előnyben, inkább pihennének vagy filmet néznének, ráadásul kevésbé kívánják egymást: azonban pont emiatt az elégedetlenség is felüti fejét.

De ki mondta, hogy ha intim a kapcsolatotok, és komfortosan érzitek magatokat együtt, elkerülhetetlen a szex elmúlása? A szakértők szerint ha mindketten tesztek azért, hogy a párotok különlegesnek és kívánatosnak érezze magát, és ha az egyik fél kívánja az együttlétet, a másik nem utasítja el (ergo kielégíti az igényeit), nagyon is elégedettek lesztek: nem csak a kapcsolatotokkal, hanem a szexuális életetekkel is!

AlessandroBiascioli/deposithotos.com

Igények teljesítése

Ezt pedig egy kutatással be is bizonyították. Rochester Egyetem és a Baruch Ivcher Pszichológiai Iskola szakértői 100 párt kértek fel arra, hogy hat héten át vezessenek naplót. Mindkettő félnek fel kellett jegyeznie azt, hogy mennyire kívánták aznap a szexet, és a párjuk mennyire volt nyitott az együttlétre. Ezen kívül pedig azt is le kellett írniuk, mennyire érezték aznap különlegesnek és szépnek magukat a párjuk által. Az eredményekből aztán kiderült, hogy ha a felek kielégítették egymás igényeit (legyen az fizikai vagy érzelmi), mindkettejük önbizalma nőtt, valamint jobban kötődni kezdtek egymáshoz, és elégedettebbek voltak a szexuális együttlétek minőségével és mennyiségével.

Tehát az igazán boldog párok azok, akik nagyon odafigyelnek egymásra. Nem csak arra, hogy mit mond a másik, hanem arra is, hogy mire vágyik: és ezt ugyanígy vissza is kapják aztán.

Ők azok, akik igyekeznek éreztetni egy kapcsolatban azt, hogy mennyire kívánatos, jóképű vagy éppen csinos a partnerük, hogy ő különlegesnek és megbecsültnek érezze magát. Ha ez jelen van, az egyenes úton vezet a kiegyensúlyozott szexuális élethez.

Nem az számít, hogy gyakran ejtsetek rá sort, és nem is az, hogy ez mennyire izgalmas vagy újszerű; a tény, hogy egymás szükségleteit ugyanolyan fontosnak tartjátok, mint a sajátotokét, sokkal fontosabb! Lehet, hogy este neked inkább olvasgatni van kedved, de ha a párod szívesebben bújna veled ágyba, ne utasítsd el minden alkalommal. Muszáj, hogy ezen a téren egymás igényeit kielégítsétek. Ha két ember ezen a téren képes összhangba kerülni, az nagyon pozitív előjele egy hosszú, akár örök életre szóló kapcsolatnak.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást