Miért ne fusson a nő a férfi után? Evolúciós okai vannak

Miért ne fusson a nő a férfi után? Evolúciós okai vannak

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Miért ne fusson a nő a férfi után? Evolúciós okai vannak

Mindannyiunk életében van – vagy remélhetőleg csak volt – egy olyan srác, aki darabokra törte a szívünket újra és újra, mi pedig újra és újra megengedtük ezt neki. Pedig az evolúció azt diktálja, hogy a férfi fusson a nők után, nem pedig fordítva, és ez nem véletlenül van így! A természetben a hímek feladata, hogy annyi nőstényt „cserkésszenek be”, amennyit csak tudnak, hiszen céljuk, hogy minél több életképes utódot hozzanak világra. Míg a nők feladata az, hogy a potenciális kérők közül a legmegfelelőbbet válasszák ki, akitől életerős utódra számíthatnak. Hölgyeim, ha ez nem lenne elég, íme még pár indok, amiért ideje elengedni azt úriembert, akit hiába ostromlunk, nem akar kötélnek állni.

1. Feleslegesen erőlködsz

Az előbb említett evolúciós okok miatt a férfiak – velünk ellentétben – nem hajlamosak arra, hogy „fárasszák” a lányokat, mielőtt összejönnek velük. Ez ugyanis a nők dolga. Ha az illető nem mutat érdeklődést, vagy mutat, de nem egyértelműen, akkor nem szabad tovább futni utána. Ha egy csábos pillantásnál többet pazaroltunk rá, már túl sokat is tettünk az ügy érdekében, hiszen a fiúk egyetlen pillantásból is értenek ám. 

Hiába nagy a kísértés, hiába vagyunk oda érte, engedjük el, hiszen csak magunkat fogjuk egyre méltatlanabb helyzetbe hozni.

2. Jobbat érdemelsz

Tudom, ilyenkor nehéz arra gondolni, hogy jön majd egy olyan fiú, aki helyesebb, okosabb és édesebb lesz, mint imádatunk jelenlegi tárgya, pedig ez így van. És őt csak akkor találod meg, ha már nem futsz egy olyan busz után, ami nem vesz fel. Ha érzéseid nem találnak viszonzásra, nincs mese, tovább kell lépni.

Csak magadat meríted ki érzelmileg és ha nem kapsz cserébe semmit, nem szabad vonzódnod hozzá. Ezt könnyebb mondani, mint megtenni, de a tudat, hogy valahol vár ránk egy szuper srác, aki mindennél jobban fog szeretni minket – mert ez így van –, erőt adhat.

3. Ha tetszenél neki, kimutatná

Az életben minden kapcsolatunkból tanulunk valamit. Amíg meg nem találjuk az igazit, addig minden egy lecke, amiből levonhatjuk a konzekvenciát. Ha mindkét fél többé vált a kapcsolat által, akkor nem volt hiábavaló, még akkor sem, ha szakítással végződött. Én sosem értettem a „legszebb éveimet rád pazaroltam” frázisokat, hiszen ha nem volt jó az a sok év, akkor az illető miért nem lépett ki hamarabb?

Viszont egy reménytelen szerelem, ahol egyértelmű, hogy egyoldalúak az érzelmek, valóban időpocsékolás.

Ilyenkor gondolj bele, hogy egy csodálatos, okos nő vagy, mit keresel ebben a helyzetben? Tényleg ennyit érdemelnél? Dehogyis. Tehát tessék szépen továbblépni.

4. Ennél jobb egyedül lenni

Ha összejártok, de te többet szeretnél egy alkalmi kapcsolatnál – ugye mindenki érti, miről beszélek –, nem érdemes fenntartani, mert mindenképpen úgy fog végződni, hogy sérülni fogsz. Méghozzá minél később lépsz ki belőle, annál jobban. Az elején nehéz lesz és hiányozni fog, de ezt a döntést meg kell hozni, olyan ez, mint a ragtapasz lerántása.

Ha gyorsan tépjük le, fájdalmas, de legalább hamarabb túl vagyunk rajta. Ha nincs jövője, kár áltatni magunkat. Egy ilyen méltatlan és céltalan kapcsolatnál sokkal egészségesebb az, ha szinglik vagyunk. Egy férfi, aki nem viszonozza érzéseinket, nem érdemli meg a figyelmünket és törődésünket, ezeket fordítsuk inkább magunkra, amíg nem jön az igazi lovagunk.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!