Szerelem / Párkapcsolat

Miért érdemes esélyt adni annak is, akit elsőre nem találsz vonzónak

A külső nem minden, ugyanakkor hogy is mondta Gerard Butler a Csúf Igazság című filmben? „Senki sem szeret bele a személyiségedbe első látásra.” Igenis számít a kinézet, a kérdés csak az, hogy számít-e annyira, hogyha első látásra nem tetszik egy srác, az visszatartson-e attól, hogy randizz vele? Hacsak nem taszít kifejezetten az illető, érdemes esélyt adni annak is, aki elsőre nem dobogtatja meg a szívedet.

Ideje elengedni a „nem a típusom” hozzáállást

Mindenkinek van „esete”, egészen addig, amíg bele nem szeret valakibe, aki annak szöges ellentéte. Elmenni egy randira egy sráccal, aki elsőre nem igazán jön be, mindössze annyit jelent, mint adni egy esélyt a dolognak, sem többet, sem kevesebbet. Nem várhatjuk el minden fiútól, hogy úgy nézzen ki, mint egy Instagram modell. Attól még, hogy nem szívdöglesztő első blikkre, még lehet elképesztő a humora, vagy szexi a nevetése.

Természetesen ne menj randira olyasvalakivel, akit utálsz, vagy ellenszenves, de ha az illető szimpatikus és érdekes személyiségnek tűnik, megér egy próbát a dolog.

Vesztenivalód nincs, hiszen a legrosszabb esetben nem találkozol vele többet a randi után és kész.

A vonzalom idővel kialakulhat

Hányszor fordult már elő, hogy valaki elsőre egyáltalán nem tetszett, aztán ahogy egyre jobban megismerted, annál helyesebbnek láttad? Ez gyakori dolog, bármikor megtörténhet velünk. Ha valaki vicces, okos, vagy kedves, óhatatlanul vonzóbbnak kezdjük látni a külsejét is.

Olvastad már?  4 taktika, hogy megkedveltesd magad azzal, aki ellenséges veled

Attól még, hogy egy bizonyos srácról nem az jut eszedbe elsőre, hogy milyen jó lenne leszaggatni a ruháját, még nem jelenti azt, hogy a későbbiekben ez nem változhat meg. Bizonyára olyan is történt már veled, hogy egy fiú kinézetre annyira tetszett, hogy teljesen belezúgtál, majd mikor kicsit jobban megismerted egyből ki is ábrándultál, mert esetleg önző, buta, faragatlan, stb. volt. Miért ne történhetne meg ennek a fordítottja is?

Mások véleménye nem számít

Tedd a szívedre a kezed és gondolj bele, hogy a srác tényleg neked nem tetszik, vagy csak attól tartasz, hogy mit szólnak hozzá a barátaid? Sajnos túl sokat adunk környezetünk vélekedésére és mások véleményét gyakran keverjük a sajátunkkal. Ha a barátnőid eddig csak magas fiúkkal láttak, lehet, hogy attól tartasz, hogy beszólnak, ha bemutatsz nekik egy kedves, de alacsony fiút, mint az új szerelmed.

Ha őszintén tetszik az illető, nem szabad, hogy ez befolyásoljon, hiszen az egyetlen dolog, ami számít az az, hogy te magad hogyan érzel.

Lehet, hogy sok közös van bennetek 

Van, aki olyan megnyerő külsejű, hogy egyből vonzódsz iránta, de a szerelemhez ennél sokkal több kell, és bizony kell egy kis együtt töltött idő ahhoz, hogy egy mélyebb, nem pusztán külsőségeken alapuló vonzalom is kialakuljon. Meg kell ismerni a másikat, azt, hogy hogyan tervezi nagyjából a jövőjét, alapvető dolgokról mi a véleménye és milyen a hozzáállása az élethez.

Ha valakivel hasonlóan gondolkodsz és sok közös van bennetek, az egykettőre felülírhatja azt, ha kezdetben nem is találtad jóképűnek.

Ha két ember megtalálja a közös hangot, egyből beindul kettejük között a kémia.

Olvastad már?  Ezért szeret sok nő idősebb pasival randizni, de ezek a buktatói!

A vonzódás nemcsak vizuális lehet

Nagy a különbség aközött, hogy valaki tetszik nekünk, vagy hogy vonzódunk hozzá. Többféle vonzódás létezik, például érzelmi, intellektuális, vagy romantikus vonzódás. Lehet, hogy a srác nem egy Chris Hemsworth, de mondjuk nagyon okos, vagy figyelmes. Esetleg mindig megnevettet. Egy kapcsolatban egyáltalán nem az a lényeg, hogy a másik jól nézzen ki, hanem az, hogy téged boldoggá tegyen.

Képek forrása: unsplash.com