Miért nem akar továbblépni a férfi?

Miért nem akar továbblépni a férfi?

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Miért nem akar továbblépni a férfi?

Ki érti a pasikat? Te már szeretnél magasabb szintre lépni, de a párod a füle botját sem mozgatja? Íme a magyarázatok, hogy miért nem akar továbblépni a férfi!

Félelem az ismeretlentől

Nagyszüleink, szüleink idejében egyfajta társadalmi szabály volt a 20-as éveikben történő házasságkötés. Fiatalon, tapasztalatlanul álltak az oltár elé, a közös életről pedig fogalmuk sem volt, hiszen csak az esküvő után költöztek egy fedél alá. Rizikós vállalkozás volt ez, mégis vállalták, pedig biztosan ők is jókora adag félelemmel és kétséggel küzdöttek a közös jövőt illetően.

Vajon tetszem neki?

Ezek a félelmek a mi korunkban is megmaradtak, ám sokkal intenzívebb formában jelennek meg. Manapság már az sem ritka, hogy egy pasi a visszautasítás okozta kudarctól félve nem meri megszólítani a neki tetsző nőt. Ennek az az oka, hogy napjainkban sok a vezető pozícióban dolgozó nő, aminek hatására a férfiak szép lassan elvesztették a dominanciájukat. Míg régen ők díszelegtek az abszolút családfenntartó szerepkörében, addig a mai modern világban könnyen elveszíthetik ezt a pozíciójukat. Plusz mára már annyira megszokottá vált, hogy a szebbik nem is kezdeményez, hogy a pasik teljesen ellustultak és átadták az irányítást nekünk, nőknek. 

Együtt vagyunk?

Ha el is jutottatok addig, hogy a kiszemelted megtette a kezdő lépést és randira hívott, még nem biztos, hogy a folytatást illetően is bátran fog viselkedni. Talán te is összeakadtál már olyan pasival, akivel sűrűn találkozgattál, közös programokat szerveztetek, egyszóval minden egy párkapcsolat alakulására utalt, de valójában mégsem tudtad, hogy hányadán is álltok egymással. Ennek a jelenségnek legtöbbször az áll a hátterében, hogy a férfi fél elkötelezni magát, retteg attól, hogy a jól megszokott, kényelmes agglegényéletét páros életre kell cserélnie. Aggódik, hogy meg kell válnia a pasis rituáléitól, hogy fel kell adnia a gondtalan, haverokkal töltött estéket és ezentúl folyton egy nő felügyelete alatt kell élnie a mindennapjait. 

Elvesz feleségül?

Hosszú évek óta együtt vagytok, össze is költöztetek, de a lánykérés várat magára? Kevés idegölőbb dolog van annál, mint amikor te már házasságra és családalapításra vágysz, a párodnak viszont esze ágában sincs ilyesmiken gondolkodni. Ahogy a járási fázisban, úgy itt is az elköteleződéssel vannak gondok. Lehet, hogy egyszerűen még nem érzi felkészültnek magát az ilyen komoly lépésekhez, de az is elképzelhető, hogy sosem akar megházasodni, mert okult a szülei példájából, akiknek zátonyra futott a házaséletük. Vagy csupán egy olyan környezetben nevelkedett, ahol azt látta, hogy nincs jelentősége a hivatalos együttélésnek, hiszen papír nélkül is lehet boldogan élni.

Mit tehetsz?

Finoman és megértően faggasd ki a pasit a félelmei okáról! Miután pedig megvan a megfejtés, cselekedj aszerint! Ha még nem készült fel, adj időt, ha félénk, bátorítsd, ha reménytelen, akkor pedig ne raboljátok egymás idejét! Egy dolgot azonban ne felejts el! Zsarolni, siettetni és követelőzni sosem szabad, mert az biztos, hogy rosszul fog elsülni.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást