Dekor / Otthon

Mesés álmok gyönyörű baldachinokkal – Így készítsd el!

Mesés álmok gyönyörű baldachinokkal – Így készítsd el!

Nem csak a kisbabák ágya fölé illik a baldachin: ez a csodaszép függöny igazán fel tud dobni egy unalmas hálószobát is, és igazi királynőnek érezheted magad, ha beszerzed ezt a kiegészítőt. Mutatunk néhány tippet az egészen egyszerűtől a nagyon látványosig, hogy a bolti baldachinok helyett elkészíthess egy különlegesebb, egyedibb darabot magadnak!

Keretezve

Igazán ötletes megoldás, ha a baldachinodat úgy építed fel, hogy készítesz hozzá egy keretet, akár bambuszból, ahogy a képen látod, vagy akár vékonyabb lécekből.

Ezután egy nagyobb vászonanyagra lesz szükséged, aminek a szélére egymástól egyenlő távolságra szalagokat varrsz fel, hogy így rögzíthesd a függönyt a keretre.

A még szebb álmokért javasoljuk, hogy te is akassz álomfogót is a falra, ahogy a képen is látod!

Felfüggesztve

Egészen egyszerűen készíthetsz baldachint, ha két vékonyabb kötelet feszítesz ki faltól falig az ágyad fölé, és erre lógatsz fel két helyen egy-egy hosszabb vásznat, tüllfüggönyt, vagy akár gyöngyfüzéreket.

Ha még ragyogóbb összhatást szeretnél, akár égősorokat is lógathatsz az ágy fölé, ami egy fehér, de akár színes baldachin esetében is jól mutat.

Keleties hangulatban

Igazi orientális stílusú baldachinod lehet, ha egy vékonyabb, fehér anyagot kombinálsz egy erős színű, apróbb mintás kendővel a falon.

A rojtok, a fényfüzérek kihagyhatatlan elemei ennek a hálószobadísznek, de utóbbit helyettesítheted vékony aranyláncokkal, apróbb arany medálokkal, csecsebecsékkel, hiszen ez szintén a keleti kultúrában hangsúlyos aranyló napfény illúzióját keltik.

Franciásan

Marie Antoinette hálószobáját díszíthette hasonló baldachin, mint ez a darab, amelynek elkészítéséhez szintén köteleket kell az ágy fölé feszítened.

Ezekre úgy kell felfüggesztened az anyagokat, hogy minél több hullámot sikerüljön kialakítanod, a habos-babos hatás érdekében, amely leginkább a felhős égre emlékeztet.

Az egyszerű fehér daraboktól kezdve a színes drapériákig bármiből kialakíthatod ezt a baldachint, a kislányos hatás fokozásáért pedig javasoljuk, hogy díszítsd gazdagon masnikkal is.

Csillagfényes

Ha két függönykarnist szerelsz a plafonra az ágy két hosszanti végébe, a baldachinod függönyét akár ilyen irányban is felfüggesztheted, így nem oldalról fogja körülvenni az ágyad, hanem felülről, és a fejtámlánál.

Egy ilyen baldachinra érdemes hideg fehér fényű égősort felszerelni, ha a csillagos éjszaka hatását akarod kelteni, de meleg arany, sárgás fényűt is választhatsz, ami pedig tündérfényes hatású lesz majd.

A leginkább akkor lesz mutatós ez a darab, ha sötétebb falú hálószobába szereled fel.

Hollywood-hatás

Igazi klasszikus filmsztáros hálószobát varázsolhatsz magadnak ezzel a pofon egyszerű baldachinnal, amihez nem lesz másra szükséged, mint két nagyobb karikára, amit az ágy végénél a plafonra függesztesz, és hosszabb tüllfüggönyökre, amelyeket elemes fényfüzérekkel világítasz meg.

Ez a dívás baldachin leginkább lányos színű, rózsaszín, piros, barack színű hálószobákban lehet igazán mutatós darab, és a függöny színét is ez alapján érdemes megválasztani: vagy legyen hófehér, vagy valamilyen halvány, pasztell árnyalatú.

Pillangósan

Néhány apró kampó az ágy fölé a plafonra, és egy egyszerű, fehér, sátorszerűen kifeszített függöny, amire szükséged lesz alapként egy csodás, mindig melegséget árasztó pillangós baldachinhoz.

A lepkék lehetnek egyszínűek, de színesek is, vásárolhatsz boltban kész darabokat, de akár varrhatsz magadnak anyagból, vághatsz vagy hajtogathatsz papírból is.

Nagyobb virágokkal kiegészítve vagy akár egy virágokkal tarkított függönnyel az ablakon igazi tavaszias hatású hálószobád lehet!

Indiánsátor

Ha rajongsz az etno stílusért, és a nyár igazi szerelmese vagy, akkor neked is tudunk javasolni egy igazán mutatós baldachint, ami valójában nem más, mint egy tipi hatású sátor az ágyad fejrészénél. Az indiánsátrat mindenképpen vastagabb, natúr színű vászonból érdemes elkészítened, az alapjának pedig sötétebb faléceket kell használnod.

Ha kedved érzel hozzá, akkor plusz dekorációs elemként fekete és piros vastag filcekkel rajzolj indiános motívumokat a sátrad oldalára: egyszerűbb geometriai motívumokat, háromszögeket, köröcskéket, sávokat.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást