Dekor / Otthon

Merre néz a hálószoba ágyad? Így adj teret a pozitív energiának a lakásodban

Merre néz a hálószoba ágyad? Így adj teret a pozitív energiának a lakásodban

Gondolkodtál már azon, mi lehet az oka annak, ha néha úgy érzed, nincs harmónia és egyensúly az életedben? Lehet, hogy azért történik mindez, mert nem megfelelően rendezted be az otthonodat. A pozitív energiának teret kell adni és hagyni, hadd áramoljon szabadon. Hogyan érheted el mindezt? Csak kövesd a feng shui szabályait és meglátod, az életedben is kevesebb probléma akad majd!

A nappali

A nappali a lakás szíve, rendszerint itt zajlanak a nagyobb családi események, ezért különösen oda kell figyelnünk rá.

Ügyelj arra, hogy ne legyen rendetlenség, nappal a redőnyt soha ne húzd le, hagyd, hogy áradjon be a napfény és helyezz el benne sok-sok szobanövényt.

Kerüld a nagyon sötét és nehéz sötétítőfüggönyöket, valamint válassz olyan kanapét, amelynek lába van, és a legjobb, ha nem a szoba középén helyezed el, hanem a falhoz közelíted – ezzel is elősegítve a pozitív energia szabadabb áramlását.

A konyha

A feng shui szerint a konyha a bőség jelképe. Ha szeretnénk bevonzani a bőséget és a szerencsét, akkor mindig tartsuk tisztán, a pulton pedig soha ne legyen rendetlenség.

Ne hagyd a mosatlan edényeket a mosogatóban sokáig, mert az elszívja a pozitív energiát.

Ha azonban tartasz a konyhában is néhány szobanövényt vagy esetleg gyógynövényeket termesztesz benne, annak hosszú távon érezheted jótékony hatását.

A hálószoba

A hálószobában az ágy elhelyezésének van a legnagyobb szerepe a feng shui szerint. Fontos, hogy ne közvetlenül az ajtó felé nézzen az ágyunk és tükör se legyen a közelében.

A legjobb, ha az ajtó mellé helyezzük vagy pedig legyen ezzel átlós.

Az ágynak legyen lába, hogy elősegítsd a pozitív energia áramlását, és ne is tégy alá semmit, különben nem fogsz tudni jól aludni.

Dekoráláskor ügyelj ara, hogy mindenből kettő legyen – ezzel megteremtve az egyensúlyt és a szimmetriát. Fontos továbbá az is, hogy az ágy fölé, a falra ne akassz semmilyen képet és a csillár se legyen közvetlenül az ágy fölött.

A fürdőszoba

A fürdőszoba szintén nagyon fontos helyiség a feng shui szerint, ugyanis ez tartalmazza a víz energiáit, amely akár ki is moshatja a chi-t a lakásból.

A harmonikus áramlás érdekében mindig hajtsd le a WC fedelét és díszítsd a fürdőszobát földszínekkel, hogy ellensúlyozza a vízenergiát.

Mindig tartsd rendben a pultot és a csap környékét, és az is segíthet, ha felfüggesztesz egy kristályt.

A home office

Ha otthonról dolgozol, bizonyára neked is van egy olyan sarok, ahol tartod a laptopodat és a fontos irataidat. Fontos, hogy úgy helyezd az íróasztalt, hogy onnan jól láthasd az ajtót.

Arra azonban ügyelj, hogy az asztal ne közvetlenül a fallal szemben legyen, ez ugyanis megállíthatja az áramlást. Ha vendégeid vagy ügyfeleid érkeznek, tarts az asztal másik oldalán két széket.

A feng shui szerint nem tesz jót, ha az otthoni kis irodádban tükör található.

Itt is érdemes egy kristályt felfüggesztened a szoba északkeleti sarkába, hogy szerencse és bőség érjen.

Az étkező

Étkező asztalnak egy kerek formájút válassz, ez ugyanis elősegíti az egyensúly és az egyenlőség megteremtését.

A széle ne legyen éles, különben előidézi az ellenségeskedést és a negatív energiák termelődését. A dekorációnál ne ess túlzásba, terítőnek egy vékony, meleg színű darabot válassz.

Tarts egy tükröt az étkezőben, amely tükrözi az asztalt, ez ugyanis bőséget hozhat.

Mindig páros számú szék legyen körülötte és ügyelj rá, hogy lehetőleg senki ne legyen közvetlenül háttal az ajtónak, ablaknak.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást