Mérgező divatcikkek?

Mérgező divatcikkek?

Címlap / Életmód / Egészség / Mérgező divatcikkek?

Mi lehet a legnagyobb divatbaki? Az, ha kedvenc darabjaidtól megmagyarázhatatlan pattanások és kiütések keletkeznek.

Fémek:

Ha valaha is egy viszkető piros kiütés jelent meg fülcimpádon, a minden nap hordott fülbevalódban található nikkel lehet az oka, hiszen ez nagyon sok embernél allergiás reakciókat vált ki. Akárcsak a többi bőr érzékenység, a nikkel allergia is évekbe telhet amíg kialakul. Tudnod kell, hogy ez a fém a karkötők csatjában, a farmerek gombjában és a divatékszerekben is megtalálható.

Szerencsére, könnyű elbánni vele: kiütéseidet szüntesd meg egy 1%-ban hidrokortizont tartalmazó kenőccsel, csak olyan ékszert viselj, amely sebészeti acélból vagy platinából készült, vagy keresd mindig a nikkel-mentes feliratot a vásárolt termékeken. A ruháidon található gombokat cseréld műanyag vagy anyag bevonatúakra. Ne feledd, ha allergiás vagy a nikkelre, a bőröd érzékeny, tehát mindenképp hipoallergén és illat nélküli kozmetikumokat és fürdéshez szükséges termékeket használj.

Feszes nadrágok:

A farmer egy durva anyag, ráadásul a legdivatosabb skinny, azaz lábhoz simuló nadrágokban bőröd izzadni kezd, az anyag pedig felhorzsolhat. Ez pedig eltömődött pórusokhoz és visszanőtt szőrszálakhoz vezethetnek vagy akár szőrtüsző gyulladáshoz is.

Ezt a combodon jelentkező visszanőtt szőrszálakból észlelheted. Továbbá, jelentkezhetnek még a vádlidon a szoros csizmák miatt, de akár a bikinivonal mentén is, ha elfelejtenél fehérneműt húzni. Bőrödet rendszeresen radírozd le és hidratáld. A benövéseket kezeld szalicilsavval, de ha ez sem segít, keresd fel orvosodat.

Nehéz táskák:

A hatalmas, mindennel teletömött táskák bizony nem tesznek jót, hiszen a melltartó és a ruhák pántját hozzádörzsölik bőrödhöz. Ezek az izzadt foltok pedig kedveznek a pattanásoknak. Ha pattanásokat észlelsz a válladon vagy a lapockádon, naponta tisztítsd meg 10%-os benzoil peroxiddal.

Válassz légáteresztő, természetes anyagokat, mint a pamut és a selyem, melyek lélegezni hagyják a bőrt. Ha a pattanások nem szűnnek, mindenképp fordulj bőrgyógyászhoz. Ne felejtsd el cserélgetni a táskát a vállaidon, hiszen a túl nagy nyomás a nyakadnak és a válladnak sem tesz jót, ami a későbbiekben hátproblémákhoz vezethet.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást