Életmód / Receptek / Táplálkozás

5 mennyei zabpehely reggeli, percek alatt

Zabpehely

Almás-fahéjas zabpehely

Egy almát moss meg és vágj kockákra, majd egy tálkában keverd el fél csésze zabpehellyel. Szórj a keverékhez egy teáskanál barna cukrot, egy csipet fahéjat, és ha szeretnél, néhány szem durvára vágott diót is. Tegyél a tálkába egy evőkanál vajat, majd az egészet öntsd fel egy csésze forró tejjel, és jól keverd meg. Már mehet is a hűtőbe, reggelre pedig kész a karácsony illatú, egészséges reggeli.

Csokoládés zabpehely

Fél csésze zabpelyhet keverj össze egy evőkanál cukrozatlan kakaóporral és két teáskanál barna cukorral. Szórj a keverékbe tetszés szerint magokat: a mogyoró és a mandula különösen illenek ebbe a kásába, de akár aszalt gyümölcsöket, meggyet, cseresznyét vagy banánt is adhatsz a csokis édességhez. Ha friss gyümölcsöt használsz, azt csak másnap reggel, közvetlenül fogyasztás előtt add a zabpehelyhez.

Önts egy csésze forró tejet a zabpehelyre, és hagyd állni néhány órát, vagy egész éjszakára.

Tökös zabpehely

Lehet, hogy elsőre furán hangzik, de ha úgyis hamarosan szezonja van, érdemes tehát tenni egy próbát – jó eséllyel ez lesz az új kedvenc reggelid! Fél csésze zabpelyhet keverj össze egy csipet fahéjjal, szerecsendióval és gyömbérrel, valamint egy teáskanál barna cukorral. Adj hozzá 1/3 csészényi pürésített sült tököt, egy kockákra vágott datolyát, egy teáskanál mézet és egy csésze forró tejet vagy mandulatejet.

Alaposan keverd össze az egészet, majd hagyd pihenni. A legfinomabb, ha fogyasztás előtt kicsit megmelegíted.

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Vanília torta ízű zabpehely

Ezzel a mennyei reggelivel minden nap úgy indul, mintha szülinapod lenne: egy csésze zabpelyhet keverj el fél csésze vaníliás proteinporral, egy teáskanál barna cukorral és egy csipet sóval. Keverj hozzá egy fél csésze görögjoghurtot, vagy egy összetört banánt. Egy csésze mandulatejet forralj fel, majd adj hozzá egy kevés mandula- és vaníliakivonatot. Öntsd a folyadékot a zabpehelyre, és hagyd állni éjszakára.

Fogyasztás előtt még egy kevés színes cukorral is megszórhatod a tetejét.

Barackos-tejszínes zabpehely

Fél csésze zabpelyhet keverj el egy csipet fahéjjal és sóval, majd öntsd fel egy csésze forró tejjel. Ha friss barackot használsz, akkor add hozzá a keverékhez, mielőtt ráöntöd a tejet, hogy kicsit megpuhuljon, ha pedig konzervet, akkor elég csak tálalás előtt megszórnod a zabpelyhet a kockára vágott őszibarackkal.

Fogyasztás előtt locsold meg az ételedet két teáskanál tejszínnel, és már élvezheted is hidegen vagy melegen a krémes, édes finomságot.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást