Hamarosan elérkezik az egyik legnagyobb keresztény ünnep, a Húsvét. A Karácsonnyal ellenben szerencsére a tavaszi ünnepünk jóval egészségesebb lakomákat kínál, ha a hagyományos ételek között kutakodunk. Mind a sonka, mind a tojás, de még a húsleves és társaik is könnyedén beilleszthetők a legtöbb étrendbe. Ha mégis vágynál valami változatosságra, esetleg specifikusabb ételekre, amik ráadásul olcsón megvalósíthatók, akkor az alábbi menüsor biztosan elnyeri majd a tetszésed!
Elkészítés: A lisztet, élesztőt, sót és útifűmaghéjat elkeverjük, majd hozzáadjuk a tejet, mézet, tejfölt, olvasztott vajat, és a robotgép dagasztófejével alaposan eldolgozzuk. Letakarva nagyjából 1 órát kelesztjük. Ha megkelt, kiborítjuk vékonyan olajozott nyújtódeszkára, átgyúrjuk, és négy részre vesszük. A négy részt kisodorjuk, és „szálkafonással” összefonjuk (természetesen bármilyen egyéb fonási technikát is bevethetsz), majd olajozott kenyérformába tesszük, és további 15 percig kelesztjük benne. Ezután a felvert tojással lekenjük, és 175°C-os sütőben 35 perc alatt készre sütjük.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!