Hamarosan elérkezik az egyik legnagyobb keresztény ünnep, a Húsvét. A Karácsonnyal ellenben szerencsére a tavaszi ünnepünk jóval egészségesebb lakomákat kínál, ha a hagyományos ételek között kutakodunk. Mind a sonka, mind a tojás, de még a húsleves és társaik is könnyedén beilleszthetők a legtöbb étrendbe. Ha mégis vágynál valami változatosságra, esetleg specifikusabb ételekre, amik ráadásul olcsón megvalósíthatók, akkor az alábbi menüsor biztosan elnyeri majd a tetszésed!
4/4 Házi csokitojás – nem a legolcsóbb, de megéri! Kb. 10-12 db
Elkészítés: A kesudiót egy sütőtálcára szórjuk, és 180°C-os sütőben aranybarnára pirítjuk. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd egy erős mixer segítségével, a vanília aroma hozzáadásával krémesre (vaj állagúra) turmixoljuk. Ez lesz a töltelék! Eközben a kakaóvajat, a kakaóport, a juharszirupot, és a datolyát a 3 evőkanál forró vízzel eldolgozzuk a mixerben. A kapott krémet szilikon tojásformába töltjük és fél órára fagyasztóba tesszük. Ha megszilárdult, kivesszük és a közepébe kesudió vajat töltünk, majd összeillesztjük a feleket vagy félbehagyva tálaljuk.
Kapcsolódó cikk a hirdetés után a következő oldalon, lapozz!