Mekkora ágynemű kell egy ovisnak?

Mekkora ágynemű kell egy ovisnak?

Címlap / Otthon / Dekor / Mekkora ágynemű kell egy ovisnak?

Szó lesz arról, mitől lesz jó egy takaró és párna egy gyerkőcnek, és hogy honnan tudhatod, hogy tökéletes neki a méret is. Tarts velünk akkor is, ha az oviba szeretnéd beszerezni az ágyneműjét!

Honnan tudhatod, hogy ideális a mérete a gyerkőc ágyneműjének?

A tökéletes méretű ágyneműt felnőttként igencsak könnyű megtalálni. Ekkorra már mindenki eléri azt a magasságot, amelynél már nem nő nagyobbra. Erre alapozva pedig nem nehéz megtalálni azt a paplant, amely tökéletesen betakarja majd esténként.

Na de mi van a gyerekekkel? Óvodától felsős koráig minden gyerek másképp nő. Van, aki 5-6 éves koráig alig nő, majd alsós korában hirtelen nagyot ugrik a tornasorban. Olyanok is vannak, akik egyenletesen nőnek, sőt akadnak olyanok is, akik oviban nőnek sokat, majd néhány centiket onnantól kezdve. 

Bármelyik kategóriába is essen gyermeked, könnyen megállapíthatod meddig jó a takarója! Amikor délután vagy este lefekteted szundizni/aludni, nézd meg, hogy mettől meddig takarja be őt a takaró. Ha kilóg a lába, mikor a válláig ér a teteje, akkor bizony új paplanra kell szert tennetek. 

Az oviban és otthon is az ágynemű szett a menő

A gyerekek igényeit nem nehéz kielégíteni. Tulajdonképpen őket már azzal megnyered, ha a textíliákon kedvenc mesehőseik egyike mosolyog. Mi tudjuk, hol találhatod meg a gyerekek kedvenc ágyneműit! Az Eking oldalán hemzsegnek az édesebbnél édesebb kiegészítők, textíliák és egyebek, amelyeket mesehősök lepnek el! 

A választást minden esetben természetesen hagyd gyermekedre. Hasznos tippünk a szülőknek, hogy amikor választ a gyerkőc, vagy duplán rendeld meg az ágyneműt, vagy ugyanazzal a mintával szerezz be még egyet! Az óvodai délutáni alvást úgy könnyítheted meg kis- és középső csoportban, ha otthoni színek, minták és illatok fogadják az ovis délutáni szundikáláskor is. 

Az Eking-féle ágynemű szettek nagy segítséget jelentenek a szülőknek, hiszen előre össze van bennük készítve minden, amire csak szükség van egy kényelmes ágyikóban.

A mesehősös textília egyéb előnyei

Minden háztartás ágyára legalább 4-5 ágynemű szettnek kell jutnia. Így lehet mindig tiszta, illatos textil felhúzva. A gyermekek kedvenc meséje pedig kb. félévente – ha nem gyakrabban – változik. Hogyan függ össze ez a kettő? Nos, ha csak nem akarsz minden “kedvencváltáskor” újabb hadseregnyi játékot venni, jobban teszed, ha az éppen aktuális nagy favorittal díszített takarót, pokrócot, formapárnát veszel, hiszen ezeknek haszna is van a szobában! A párnák másik nagy előnye, hogy ezekre nem csupán alváskor, de játékkor, tv-nézéskor, gépezéskor, társasozáskor is szükség van, hiszen a párna a legjobb védelem a felfázás ellen.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást