Szerelem / Párkapcsolat / Szex

10 megdöbbentő érdekesség, amit eddig nem tudtál a spermáról

Míg a vagináról, a csiklóról, a G-pontról és a péniszről számtalan tanulmány született már, addig a spermát valamiért mellőzzük, pedig tartogat pár érdekes tudnivalót. Íme 10 meglepő tény, amit nem tudtál a spermáról.

1. Arckezelésekhez is használják

Igen, jól olvastad. És most nem arra gondolunk, mikor a pornófilmek végén a férfi a partnerhölgye arcára élvez, hanem szó szerint vett sperma arckezelésre. Állítólag a benne található antioxidánsok jót tesznek a bőrnek, selymessé és puhává varázsolva azt. Egy New York-i szalon több mint kétszáz dollárt kér egy spermás pakolásért és állítják, hogy megéri, a páratlan fiatalító hatás miatt. 

2. Egy golyó is elég

Tudtad, hogy egy férfi egyik heréjét eltávolítják, a másik több spermát fog termelni, hogy kompenzája a hiányt? Pedig így van, így annak sem kell aggódnia, akinek csak az egyik heréje szállt le, vagy egyéb okok miatt él egyetlen golyóval. 

3. Létezik ondó allergia

A  „prosztata-specifikus antigén kiváltotta hiperszenzitivitási reakció” a nők esetében hányingert okozhat, illetve bőrkiütést, rosszabb esetben hólyagosodást. Olyan is előfordul azonban, hogy a férfi allergiás a saját spermájára, ezt POIS-nak (post orgasmic stress syndrome) azaz orgazmus utáni stressz szindrómának nevezik. Ilyenkor a férfi napokig lehet lázas, fáradt, illetve tapasztalhat orrfolyást és fáradtságot. Szerencsére mind a nőknél, mind a férfiaknál rendkívül ritka a sperma allergia. 

razlomov/depositphotos.com

4. Léteznek sperma-szakácskönyvek

„Főzzünk spermával” és „Természetes betakarítás” címmel nem is egy szakácskönyv van forgalomban, előbbi „Fotie” Photenhauer szerint az ondó nemcsak tápláló – amint ez már az arcpakolásnál is kiderült – hanem remek textúrája miatt szinte minden ételbe tökéletesen illik. Állítása szerint nem tesz spermát mindenbe amit eszik, de az ondó határozottan feldob minden ételt különleges ízével. Spermával főzni viszont nem teljesen kockázatmentes, hiszen ügyelni kell arra, hogy a sperma semmilyen fertőző nemi betegséget ne tartalmazzon. 

5. Koktélba is keverheted

Youtube-on megtekinthető egy videó, amely az úgynevezett „Macho Mojito” készítését mutatja be. A Mojito egészen addig a szokásos módon készül, amíg a végén hozzá nem adják a tejhabosítóval felvert spermát. 

További 5 megdöbbentő tény a következő oldalon. Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást