Párkapcsolat / Szerelem / Szex

10 meglepő érdekesség, amit eddig nem tudtál a spermáról

10 meglepő érdekesség, amit eddig nem tudtál a spermáról

Míg a vagináról, a csiklóról, a G-pontról és a péniszről számtalan tanulmány született már, addig a spermát valamiért mellőzzük, pedig tartogat pár érdekes tudnivalót. Íme 10 meglepő tény, amit nem tudtál a spermáról.

1. Arckezelésekhez is használják

Igen, jól olvastad. És most nem arra gondolunk, mikor a pornófilmek végén a férfi a partnerhölgye arcára élvez, hanem szó szerint vett sperma arckezelésre.

Állítólag a benne található antioxidánsok jót tesznek a bőrnek, selymessé és puhává varázsolva azt. Egy New York-i szalon több mint kétszáz dollárt kér egy spermás pakolásért és állítják, hogy megéri, a páratlan fiatalító hatás miatt. 

2. Egy golyó is elég

Tudtad, hogy egy férfi egyik heréjét eltávolítják, a másik több spermát fog termelni, hogy kompenzája a hiányt? Pedig így van, így annak sem kell aggódnia, akinek csak az egyik heréje szállt le, vagy egyéb okok miatt él egyetlen golyóval. 

3. Létezik ondó allergia

A  „prosztata-specifikus antigén kiváltotta hiperszenzitivitási reakció” a nők esetében hányingert okozhat, illetve bőrkiütést, rosszabb esetben hólyagosodást.

Olyan is előfordul azonban, hogy a férfi allergiás a saját spermájára, ezt POIS-nak (post orgasmic stress syndrome) azaz orgazmus utáni stressz szindrómának nevezik. Ilyenkor a férfi napokig lehet lázas, fáradt, illetve tapasztalhat orrfolyást és fáradtságot.

Szerencsére mind a nőknél, mind a férfiaknál rendkívül ritka a sperma allergia. 

razlomov/depositphotos.com

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást