Életmód / Receptek / Táplálkozás

Mediterrán tonhalas metélt

Mediterrán tonhalas metélt

Íme egy egyszerű és finom recept a tonhal kedvelőinek.

Hozzávalók 8 személyre

– 1/3 pohár olíva olaj
– durva só és őrölt bors
– 500 g széles metélt
– 2 piros csemege paprika vékonyra szelve
– 1/2 pohár liszt
– 5 pohár tej
– 4 doboz olajos tonhal konzerv, lecsorgatva
– 1 doboz articsóka konzerv, lecsorgatva és vastagon szelve
– 5 db mogyoróhagyma vékonyra szelve
– 1/2 pohár finomra reszelt parmezán

Elkészítés

1. A sütőt melegítsd elő 200 Celsius fokra. Olajozz ki két 20 centis jénait. Egy nagy lábasban forralj fel vizet, sózd meg, majd 2 percig főzd benne a tésztát. Ezután szűrd le, majd tedd vissza a lábasba.

2. Közben egy serpenyőben hevítsd fel az olajat. Tedd bele a paprikát, sózd, borsozd. 4-6 percig pirítsd. Add hozzá a lisztet és kevergesd egy percig. Fokozatosan add hozzá a tejet és kevergesd, amíg sima lesz. Hagyd felfőni, időközönként keverd meg.

3. Vedd le a tűzről, öntsd rá a lábasban lévő metélthez, majd add hozzá a tonhalat, az articsókát és a mogyoróhagymát. Ízesítsd sóval és borssal, keverd össze alaposan. Oszd két részre és helyezd a jénaikba, majd szór meg parmezánnal. Süsd arany színűre.

Jó étvágyat kívánunk!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást