Mediterrán tészta

Mediterrán tészta

Címlap / Életmód / Receptek / Mediterrán tészta

A teljes kiőrlésű gabonából készült tészta, majdnem kétszer annyi rostot tartalmaz, mint hagyományos társai.

Hozzávalók

– durva só és őrölt bors
– 340 g teljes kiőrlésű gabonából készült spagetti
– 2 evőkanál olíva olaj
– ½ közepes hagyma, vékonyra szelve hosszában
– 2 cikk fokhagyma, vékonyra szelve keresztben
– 1 dl száraz fehérbor
– 1 konzerv articsóka leöblítve, leszűrve és hosszában négybe vágva
– 75 g mag nélküli olajbogyó, hosszában négybe vágva
– 200 g koktélparadicsom, félbe vágva
– 65 g reszelt parmezán, plusz egy kevés a tálaláshoz
– pár levél friss bazsalikom, eltépkedve

Elkészítés

1. Egy fazék sós vízben főzd meg a spagettit a csomagoláson lévő utasítás szerint. Szűrd le, de a szűrés során tegyél félre körülbelül 2 dl vizet. A spagettit tedd vissza az edénybe.

2.
Közben, egy nagy serpenyőben hevíts fel 1 evőkanál olíva olajat közepes láng felett. Add hozzá a hagymát és a fokhagymát, ízesítsd sóval és borssal, és pirítsd 3-4 percig. Add hozzá a bort és várj 2 percet, amíg elpárolog.

3. Keverd bele az articsókát és párold 2-3 percen keresztül. Add hozzá az olajbogyókat és a paradicsomokat, és párold, amíg a paradicsom összeesik. Add hozzá a spagettit. Keverd bele a megmaradt paradicsomot, olajat, sajtot és bazsalikomot. Tálald sajttal a tetején.

Jó étvágyat kívánunk!

VIDEO Üde tavaszi barackos smink

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!