Marie Kondo is megirigyelné! A legklasszabb szekrény rendszerezési tippek – karantén idejére

Marie Kondo is megirigyelné! A legklasszabb szekrény rendszerezési tippek – karantén idejére

Címlap / Otthon / Háztartás / Marie Kondo is megirigyelné! A legklasszabb szekrény rendszerezési tippek – karantén idejére

Ez az időszak tökéletes lehet arra, hogy kipakold a szekrényeket és rendszerezd a bennük lévő káoszt. Nálunk például hónapokig megy a halogatás, aztán végül már odáig fajul a helyzet, hogy semmit nem lehet átlátni. A pólók összekeverednek a pulcsikkal és gatyákkal, amikor pedig keresek valamit, azt persze, hogy nem találom meg. A következő praktikákkal viszont sokkal könnyebb lesz rendet tartani a ruhásszekrényekben!

Válaszd el!

Az akasztós részbe érdemes papírból elválasztókat készítened, hogy átlásd, hol, milyen típusú ruhadarabok kapnak helyet. Kisgyerekeknél érdemes a ruhák mérete, a pici kora alapján elkészítened ezeket, a nagyobbak és felnőttek ruháit pedig típus vagy évszak szerint válogasd szét. Így nem kell olyan sokáig keresgélni és sokkal átláthatóbb lesz a szekrény.

 

 

 

Vállfa új funkciókkal

A vállfákat nem csak blúzok, blézerek és ruhák tárolására használhatod! Ha például egy vállfára néhány függönytartó karikát teszel, a sálaknak és a kendőknek is lesz helye. A párod nyakkendőit is rendszerezheted ezzel a módszerrel, de akár nyakláncokat is tehetsz a karikákra! Így sokkal kevesebb helyet foglalnak, hiszen nem összehajtva csücsülnek a polcokon, hanem akár egy vállfára is elfér az összes nyakbavaló.

 

 

Dobozok, kosarak, zsákok

Az apróságok, fehérneműk, zoknik és fürdőruhák tárolására remek ötlet betenned néhány dobozt is az egyik polcra. Így sokkal rendezettebb lesz a szekrény és nem fognak hánykolódni a kisebb ruhadarabok, kiegészítők sem! Akár cipősdobozokból is készíthetsz tárolót, ha bevonod őket valamilyen szép papírral, de le is festheted őket. Érdemes mindenre ráírnod, hogy mi található benne, hogy egyszerűbb legyen megtalálnod, amit keresel.

 

 

Táskák

A táskáidat felteheted a szekrény ajtajára, vagy akár fel is akaszthatod őket egy kampóra, így könnyebben átlátod, pontosan miből tudsz gazdálkodni. Az is jó ötlet, ha egy-egy különlegesebb darabot közszemlére teszel, ezt kiteheted a gardrób egyik nyitott polcára is. Az ajtóra szerelt kosarakban is tárolhatod a clutchokat, kisebb méretű táskáidat, pénztárcákat.

 

 

 

Cipők

A cipőket ne dobáld be a szekrény aljába, inkább szerezz be vagy készíts ajtóra akasztható cipőtartót, amibe berakod őket! Utóbbit textilből készítsd, a „zsebek” rögzítéséhez pedig akár ragasztópisztolyt is használhatsz, ha nincs varrógéped. A cipők és az ajtó méretéhez igazítsd a tárolót, néhány kampóval, vagy ajtóra tehető akasztóval pedig könnyedén rögzítheted. Az is jó ötlet, ha dobozokban tárolod őket, a dobozokra pedig ráragasztod a benne lévő cipő fényképét – bár ezt időigényesebb elkészíteni.

 

 

 

Ékszerek, kicsi kiegészítők, fehérneműk

Ezek is bekerülhetnek a gardróbba, csak egy erre megfelelő, felakasztható tárolóra lesz szükséged. Ha inkább a fiókba tennéd őket, akkor kartonból készíthetsz elválasztókat, vagy kicsi dobozokat, amikbe funkció vagy szín szerint különválogathatod őket. Ezt a trükköt a fehérneműknél is bevetheted, a zokniknál különösen jól jön, ha nem egymáson pihennek a fiókban addig, amíg fel nem veszed őket.

 

 

VIDEO Így készülnek a kopásálló vörös ajkak karácsonyra

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!