Mandarinos csirkeragu

Mandarinos csirkeragu

Címlap / Életmód / Receptek / Mandarinos csirkeragu

A csirkehús az egyik legjobb ragu alapanyagunk, hiszen sokféle zöldséghez és gyümölcshöz illik az íze. Ez a mandarinos csirke menyei fűszerekkel van ízesítve, amitől igazi ázsiai ízvilágúvá válik. A mandarin és méz édesen ragacsosan kívánatos szószt alakít ki a húskockák körül.

Hozzávalók:

6 db alsó vagy felső combfilé

fűszerkeverék (kurkuma, gyömbér, római kömény, koriander, cayenne bors)
3 db mandarin
2 ek méz
2 ek víz
chili
1 tk ecet
szezámolaj
  Elkészítés:

A combokról filézd le a húst és vágd kockákra, szórd meg sóval és a fűszerkeverékkel, majd serpenyőben, szezámolajon süsd meg. A meghámozott mandarint vágd cikkekre és főzd egy kevés vízben addig, amíg a hús szétesik. Ekkor pürésítsd össze, majd a mézzel főzz belőle szirupot, ízesítsd chilivel és ecettel, majd főzd össze a hússal. Tálaljuk rizzsel!  

VIDEO 10 ecset, ami nélkül lehet sminkelni, de nem érdemes

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!