Kirándulás belföldön: 5+1 csodás, kevésbé felkapott hely

Kirándulás belföldön: 5+1 csodás, kevésbé felkapott hely

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / Kirándulás belföldön: 5+1 csodás, kevésbé felkapott hely

Ha viszont szeretnél olyan helyeket meglátogatni, amelyek kevésbé felkapottak, így pedig vélhetően a tömeg sem lesz túl nagy, érdemes az ország azon tájainak esélyt adnod, amelyek kevésbé híresek. Imádjuk a Balatont, a Mátrát és Szilvásváradot, de szerintünk az alábbi helyek is legalább ennyire gyönyörűek – pláne tavasszal!

Deseda kalanderdő

Ha Kaposvár környékére visz az utatok, van egy hely, amit kár lenne kihagyni! Ez a Deseda kalanderdő, ami valójában három különálló területet takar, de a természet szerelmeseinek mindet érdemes körbejárni!

Az arborétum, a parkerdő és a gombás parkerdő csodás lehetőségeket biztosít azoknak, akik szívesen megismerkednének a hazánkban élő állatokkal, növényekkel, és mindennel, aminek köze van a természethez. Csodás tájak és érdekességek várnak rátok, ráadásul kisgyerekekkel is bejárható, úgyhogy az egész családnak izgalmas program lesz!

Fertő – Hanság Nemzeti Park

Igen, önmagában a Fertő – Hanság Nemzeti Park egy elég nagy területet takar, de függően attól, hogy milyen céllal érkezel, rengeteg látnivaló vár rád. Jól kiépített biciklis vonalai miatt ez a környék elsősorban a biciklivel túrázók egyik kedvence, úgyhogy ha kedved támad tekerni a mesés tó mellett, ezt a helyet imádni fogod!

És ha már erre jársz, mindenképpen válassz legalább egy tanösvényt, ugyanis nem csak a szikes pusztával és a tavak életközösségével, de a múlt egy részével is megismerkedhetsz. A Kövi Benge Tanösvényen például a kőfejtőt is megcsodálhatod, ráadásul a kilátóból izgalmas panoráma tárul eléd.

Oldalak: 1 2 3

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást