Dekor / Otthon

Létra újratöltve – Hogyan használd a lakberendezésben?

Létra újratöltve – Hogyan használd a lakberendezésben?

A létrát alapvetően funkcionális okokból tartjuk az otthonunkban, pedig hidd el, ennél sokkal többet is kihozhatsz belőle. Nézd meg, mi mindenre használhatod a lakberendezés és dekoráció terén!

Konyha

A konyhában általában mindig kevés a hely, bármekkora térről is legyen szó. Szerencsére egy egyszerű létrával nagyon praktikus pakolóhelyeket alakíthatsz ki. Felfüggesztheted a mennyezetre, ahonnan edényeket vagy lámpát lógathatsz le, teheted a falra vízszintesen egy plusz polcként, vagy akár támaszthatod a falnak is, amire edényeket, konyharuhákat vagy poharakat tehetsz. 

Tipp: Kialakíthatsz egy kis fűszeres sarkot is a létrán úgy, hogy a különböző szintekre a kedvenc fűszernövényeidet sorakoztatod fel.

Fürdőszoba

A fürdőszobád elrendezésétől függően használhatsz kisebb, akár kisasztalként funkcionáló létrát, amire tehetsz egy csokor virágot, újságokat, magazinokat, a tusfürdődet, fürdőszivacsot, vagy akár gyertyákat is. Ha a sarokba egy nagyobb létrát állítanál, azt plusz polcként is használhatod, hiszen színes fürdőlepedőket, köntösöket aggathatsz rá, vagy ha kreatívabban használnád ki a kis tereket, akkor akár akasztós tároló dobozokat is aggathatsz a különböző fokokra. Ha tényleg kicsi a hely, akkor nem kell a teljes létrát felhasználnod, elég csak egy két-három fokos kisebb darab, amit a falra függeszthetsz a kád vagy a toalett fölé.

Nézd meg képgalériánkat egy kis inspirációért!
Galéria / Nézd meg képgalériánkat egy kis inspirációért!

Nappali

A nappalid különleges éke lehet a létra, ha ügyesen használod fel. Fontos, hogy stílusban és színben olyat válassz, ami passzolni fog a többi elemhez, hiszen a funkcionalitás mellett ez is nagyon fontos szempont.

Ha csak dekorációként szeretnéd használni, akkor aggathatsz rá családi képeket, színes pokrócokat, futókat, növényeket, égősort vagy gyertyákat is, hiszen ezek nagyon jó hangulatot kölcsönöznek majd a térnek. Ha funkcionálisan szeretnéd kihasználni a létra adottságait, akkor egy kisebb darabból lehet egy többemeletes dohányzóasztal a kanapéd mellett, amire olvasólámpát vagy újságokat tehetsz. 

Hálószoba

A hálószoba egy olyan helyiség a lakásban, amit a legjobb, ha nem zsúfolsz tele bútorokkal és dekorációval, hiszen ez a nyugalom és a relaxáció helyszíne. Ezért fontos, hogy legyen néhány olyan elem a szobában, amit multifunkcionálisan is tudsz használni, hiszen így helyet spórolhatsz.

Ha szeretitek a vintage stílusú bútorokat, akkor két, különböző színűre festett kisebb létrát éjjeliszekrényként is használhattok az ágy két oldalán. Ha pedig van bennetek egy kis kreativitás és szerettek barkácsolni, akár egy különleges ágytámlát is készíthettek a létrából, amit egy meleg fényű égősorral feldobhattok. Sőt, a falnak támasztva ruhainasként is használhatjátok a létrát, de a falra függesztve öveket, táskákat vagy cipőket is aggathatok rá.

Terasz és kert

A teraszon és a kertben növényeket sorakoztathatsz a különböző fokokra, illetve szezonális dekorációk alapjának is használhatod. Most, hogy jön a tavasz, teleaggathatod színes virágokkal, de akár a húsvétra készülve nyuszit, hímes tojásokat, barkát is tehetsz a fokokra. Ha sokat szoktad kint szárítani a ruhákat, plusz szárítóként is használhatod az egyes fokokat, de a kinti pokrócokat is tárolhatod rajta. 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást