33. bejegyzés: Létezik barátság exek között?

33. bejegyzés: Létezik barátság exek között?

Címlap / Szerelem / Újratervezés: Szerelem - sorozat / 33. bejegyzés: Létezik barátság exek között? / 2. oldal

Mire eljött az este, már túl voltunk jó néhány üzenetváltáson. Ami viszont nagyon meglepett, hogy milyen klasszul elbeszélgettünk egymással; mindketten meséltünk a melóról, kitárgyaltuk, mi történt a kedvenc sorozatainkban, és még viccelődtünk is. Komolyan felmerült bennem a kérdés, vajon miért ne lehetnék baráti viszonyban az exemmel? Annyi történetet hallottam már olyan emberekről, akik jóban maradtak (oké, a környezetemben ez ritkább, mint a fehér holló), miért ne gyarapíthatnánk mi is ezt a nem túl széles tábort? Az érvelésemből a telefonom csörgése zökkentett ki: Kitti volt az.

Épp buszon ülök, és nagyon unatkozom, ráadásul mindjárt lemerül a telóm. Remélem nem zavartalak meg semmiben.

mondta köszönés nélkül.

Nem akartam elárulni neki, hogy épp a Facebook előtt ülök, és Ádámmal beszélgetek. Totál kiakadt volna, hogy szóba állok vele, azon meg pláne, hogy még a barátság is megfordult a fejemben. Ugyanakkor a szívem mélyén sejtettem, hogy igaza lenne; elvégre, ha valamit még a legjobb barátnőm elől is eltitkolok, akkor azt valószínűleg azért teszem, mert tudom, hogy nem jó ötlet. Már épp készültem bevallani neki a dolgot, amikor megszakadt a vonal – ha tippelnem kéne, lemerült a telefonja. De én ezt afféle jelnek is vettem arra, hogy egyelőre jobb hallgatni erről az egészről.

Ahogy visszaültem a laptopom elé, nyilvánvalóvá vált számomra, miért is írt rám Ádám a semmiből. Nem lesz esküvője.Már nincs menyasszonya, de még barátnője se; Enikő rájött, hogy elsiették a dolgokat, és nem is illenek igazán össze, így szakított vele. A beszélgetésünk ezt követően végig arról szólt, hogy az exem panaszkodik a rossz kedve miatt, én pedig próbáltam valamennyire vigasztalni, elvonatkoztatva a ténytől, hogy anno emiatt a lány miatt szakítottunk. Két dolog jutott eszembe: az egyik, hogy komolyan engem kellett kiválasztania a “lelki szemetesláda” szerepére? A másik, hogy ilyen a karma – azt kapod, amit adsz.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2 3

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást