33. bejegyzés: Létezik barátság exek között?

33. bejegyzés: Létezik barátság exek között?

Címlap / Szerelem / Újratervezés: Szerelem - sorozat / 33. bejegyzés: Létezik barátság exek között?

Különös belegondolni, hogy egy szakítás után milyen fokozatosan távolodunk el attól a személytől, aki korábban mindenkinél közelebb állt hozzánk. Hiszen egy időben mindent tudtunk róla; kezdve attól, hogyan telik egy átlagos napja, egészen addig, hogy hány órakor csörög reggel az ébresztőórája.

Sőt, még a dallamot is kívülről fújtad. Eleinte még ott motoszkálnak ezek a dolgok a fejedben („8 óra van? Ilyenkor szokta inni a kávéját.„), de aztán lassan azon kapod magad, hogy:

  1. Fogalmad sincs, vajon épp mit csinálhat.
  2. Tulajdonképpen nem is igazán érdekel.

Az életetek két külön vágányon halad tovább, és bár a legfőbb változásokról Facebookon keresztül tudomást szerezhetsz, az események nagy részéről többé nem fogsz tudni. Ha pedig nem csak a mindennapjaidból, de az ismerőseid közül is törölted, akkor akár rózsaszínre festheti a haját és Ausztráliába költözhet kengurukat fotózni – neked fogalmad sem lesz róla.

Hát, én legalábbis ezzel a céllal töröltem néhány hónapja Ádámot, az exemet Facebookon. Félreértés ne essék, részemről már nem volt harag, szomorúság, vagy féltékenység – egyszerűen csak úgy gondoltam, ha valakit TÉNYLEG el akarunk engedni, jobb kizárni az életünkből. A kedvemet pedig egyébként se nagyon dobta fel a sok közös fotója az új barátnőjével, amik között akadt olyan is, amit a kedvenc éttermemben csináltak. Azóta nem kedvelem a helyet.

A tervem pedig határozottan bevált. Nem volt többé leskelődés a neten, és nem láttam bele minden posztjába plusz jelentést, na meg titkos üzeneteket. El akartam engedni, és végül – nem állítom, hogy egyszerűen – de sikerült is. Oké, persze időnként eszembe jutott egy-egy apróságról, de csak annyira, mint ahogy például a szombatról a 11-ig alvás. És ez egészen addig így is ment, míg nem kaptam tőle hétfőn egy levelet Facebookon.

Váratlan üzenetek

Ahogy megláttam a nevét, hatalmasat dobbant a szívem – de leginkább a meglepettség miatt. Hiszen esélyesebbnek tartottam, hogy maga Brad Pitt írjon rám, mint a házasságára készülő exem. Mint később kiderült, az a bizonyos esküvő már nem volt túl aktuális, de ne rohanjunk ennyire előre.

A levél egyébként csak egy szimpla érdeklődés volt: eszébe jutottam az elmúlt napokban, és gondolta, megkérdi, hogy vagyok mostanában. Persze, tudom, mit kellett volna tennem. Törölni az üzenetet az elolvasás után (sőt, inkább előtte), és folytatni a napomat úgy, ahogy egyébként is terveztem. A legjobb barátnőm, Kitti biztosan így tett volna, de én kissé elgyengültem. Úgy voltam vele, ugyan mi baj származhat abból, ha váltunk néhány levelet? Elvégre egykor nem csak szerelem, hanem barátság is volt köztünk…

Hamar rá kellett azonban jönnöm, hogy az ex nélkül mennyivel könnyebb lehet az élet. Miután ugyanis visszaírtam neki, nagyjából az egész délutánom abból állt, hogy próbáltam kielemezni: vajon miért küldte az üzenetet? A „félrekattintottam, bocsi„-tól egészen a „hibát követtem el, téged akarlak„-ig minden megfordult a fejemben, és nem kis energiát pazaroltam el a lehetőségek elképzelésére. Pedig csak annyit kellett volna tennem, hogy várok egy kicsit, ugyanishamar kiderült a háttérben megbúvó ok.

VIDEO 10 ecset, ami nélkül lehet sminkelni, de nem érdemes

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2 3

»