Ez lenne a túlvilág kapuja? 5 káprázatos hely, ahol megnyílt a föld

Ez lenne a túlvilág kapuja? 5 káprázatos hely, ahol megnyílt a föld

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / Ez lenne a túlvilág kapuja? 5 káprázatos hely, ahol megnyílt a föld

Jarlung-Cangpo kanyon, Tibet

Sokak szerint a világ legmélyebb kanyonja, de az bizonyos, hogy hosszabb, mint a Grand Canyon az USA-ban, felszíne pedig a rengeteg folyónak és a hihetetlen mélységeknek és magasságoknak köszönhetően olyan, mintha nem is evilági lenne, az ide látogató pedig könnyen elhinné, hogy távoli lelkek látogatják ezt az egyszerre hátborzongató és lenyűgöző tájat.

Tibet híres kanyonja mindenképpen a világ legelképesztőbb helyszínei közé tartozik, ahol az ember megérezheti, milyen aprócska is.

Verdon-szurdok, Franciaország

Az európai Grand Canyon-ként is emlegetett Verdon-szurdok vagy Verdon-kanyon 25 kilométer hosszan, 800 méteres mélységével szeli át a festői szépségű Provance földjét, mélyében pedig a káprázatosan kék színű Verdon-folyó kanyarog.

A hófehér, hátborzongatóan meredek sziklákat a folyó 25 millió éven keresztül gyalulta simára, így nem aki a kanyonba látogat, az egyszerre érezheti a torkában dobogni a szívét a borzongató mélység és a pazar táj szépsége miatt.

Verdon-szurdok
istockphoto

Echidna szakadék, Ausztrália

Az Echidna szakadék homoksziklái néhol hihetetlen szűkössé válnak, hogy az ember alig tudja átpréselni magát közöttük, máskor hatalmas teret nyitnak meg, de az biztos, hogy a nap vörösbe hajló fénye lenyűgöző látványt nyújt mindenkinek, aki valaha ide látogat.

Nem véletlen, hogy a világ legszebb szakadékai között tartják számon, a különös fények és árnyékok pedig minden fényképész álmává teszik a szél formálta felszínt, ami olyan, mintha a természet tangót táncolna.

A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!
«Előző
1/5
Következő»
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást