4 tanács a pszichológustól, ami segít megtalálni a lelki társadat

4 tanács a pszichológustól, ami segít megtalálni a lelki társadat

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 4 tanács a pszichológustól, ami segít megtalálni a lelki társadat

Például ki tudta volna megjósolni, hogy kevésbé fogunk támaszkodni a véletlenre, és inkább a mesterséges intelligencia algoritmusaira, hogy megtaláljuk azt a bizonyos különleges valakit? Ahhoz, hogy naprakész maradhass, fontos meghallgatni a szakértőket. Íme négy kutatások által alátámasztott kapcsolati és partnerségi tanács, amelyeket szem előtt kell tartanod, ha 2023-ban szerelmet keresel.

Készítsd el körültekintően társkereső profilodat

Ami az online társkeresést illeti, a szakértők egyhangú ítéletet mondanak – a hiteles és minőségi randi profil a te szent grálod. Szerencsére nem olyan bonyolult létrehozni egyet. Blaine Anderson randevúzási szakértő szerint az online társkeresés tanítható készség.

Anderson három egyszerű, de hatékony tippet kínál társkereső profilod optimalizálásához:

 • Fektess be kiváló minőségű képekbe. Alábecsüljük a minőségi képeink értékét, amelyek a legjobb tulajdonságainkat mutatják be. Mivel a megjelenés az első dolog, amit a potenciális udvarlók észrevesznek, fontos, hogy a lehető legjobb arcodat mutasd.
 • Marketingeld jól magad. Ne hagyd, hogy az alkalmazásparancsok megszabják, hogyan kezeled az életedet és személyiségedet a profilodon. Gondold át, mit szeretnél, hogy potenciális partnered tudjon rólad. Legyél eredeti!
 • Ne vedd magadra. A párkeresés kudarca nem tükrözi társként való értékedet. Ez csak azt jelenti, hogy talán más irányokat kell kipróbálnod – például új alkalmazást, vagy meg kell változtatnod a profilodat.
Jenny Ueberberg/unsplash.com

Találd meg az intellektuális társadat

Gyakran túlértékeljük a megjelenést, az anyagi sikereket és a társadalmi presztízst a potenciális partnerekben. Bár ezek a tényezők szerepet játszanak a kompatibilitás meghatározásában, általában nem számítanak annyira, mint az olyan tényezők, mint például az intellektuális kompatibilitás.

Az intelligencia nem fakul el, mint a megjelenés” – magyarázza Emma Hathorn randevúzási szakértő. „Érdekesebb a beszélgetés egy olyan társsal, akinek az elméje lenyűgöz.”

Így találhatod meg az intellektuális társadat:

 • Ne csak olyan mutatókra hagyatkozz, mint a diplomák vagy a jó munka. Keress valakit, akivel valóban egy hullámhosszon vagytok. Az az idő és erőfeszítés, amit abba fektetsz, hogy találj valakit, aki lépést tud tartani veled, megéri az erőfeszítést.
 • Láss mélyen a hasonló gondolkodású közösségekbe. Pontosítsd, mit keresel, kapcsolódj újra az egyetemi körödhöz, vagy próbálj csatlakozni egy általad választott érdekes klubhoz vagy közösséghez. Ha valami konkrétat keresel, a széles háló kivetése valójában kontraproduktív lehet.
 • Használd a technológiát saját előnyödre. Távolodj el az általános megközelítéstől, és ismerkedj meg személyesen a társkereső alkalmazás profiljával. Légy eredeti, hiteles, és adj egyértelmű jelzéseket arról, hogy mit keresel egy partnerben.
Toa Heftiba/unsplash.com

Az éberség felszabadíthatja a kapcsolatban rejlő lehetőségeket

Gyakran korlátozzuk az éberség lehetőségét a meditációs gyakorlatainkra vagy a mentális jólétünkre. A kutatások szerint azonban a figyelmes hozzáállás javíthatja romantikus életünket. Tasha Seiter terapeuta elmagyarázza, hogy a társaddal való interperszonális és szexuális kapcsolattartás pozitív visszacsatolási hurkot hozhat létre a kapcsolatban. Kutatása a tudatos kapcsolat öt elemét írja le:

 1. Jelenlét
 2. Érzelmi tudatosság
 3. Nem-reaktivitás konfliktusban
 4. Együttérzés a partnered iránt
 5. Együttérzés önmagad iránt

E tulajdonságok fejlesztése önmagadban és kapcsolatodban erőfeszítést, időt és bizalmat igényel, azonban meghozhatja a várt eredményt.

David Dvoracek/unsplash.com

A kísérletezés a hosszú kapcsolat kulcsa

Az emberek azért boldogok a hosszú távú kapcsolatokban, mert kielégítik a biztonság, a bizalom és a stabilitás iránti igényünket. De vajon mindig fel kell adnunk a szexuális újdonság iránti vágyunkat és az új kapcsolatok keresését, hogy fenntartsuk elsődleges kapcsolatainkat?

Zhana Vrangalova szexkutató és a New York Egyetem professzora szerint nem igazán. Valójában az Ashley Madison társkereső oldalon végzett kutatása szerint társadalmunk lassan, de biztosan a tárgyalásos nem-monogámia, vagyis a „nyitott kapcsolatok” korszaka felé halad.

De egy „harmadik” meghívása egy monogám kapcsolatba nem biztos, hogy mindenki kedvére való. Ilyen esetekben Vrangalova arra kéri az embereket, hogy ne a nem-monogámiára, hanem a kísérletezés szellemére összpontosítsanak.

Ez a következőket foglalhatja magában:

 • Nyíltan osszátok meg szexuális fantáziáitokat egymással. Legyen szó csavargásról, forgatókönyvről, erőjátékról vagy többszemélyes fantáziákról, már a fantáziáid megosztása is felpezsdítheti a kapcsolatot.
 • Fogyasszatok közösen erotikus tartalmakat. Ez segíthet a pároknak a biztonságos, virtuális térben valóra váltani fantáziájukat.
 • Menjetek “játszópartikra”. Ez normalizálhatja más emberek jelenlétét egy olyan térben, amely korábban csak kettőtökre korlátozódott. A puszta figyelés megvilágosító élmény lehet a kapcsolatodban.

VIDEO A sminkes titkos karácsonyi sminkje

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!