A lelassult élethez való hozzáállás egyre fontosabb a lesz mindennapokban – véli a híres trendelőrejelző

A lelassult élethez való hozzáállás egyre fontosabb a lesz mindennapokban – véli a híres trendelőrejelző

Címlap / Életmód / Lélek / A lelassult élethez való hozzáállás egyre fontosabb a lesz mindennapokban – véli a híres trendelőrejelző

Kicsoda Li Edelkoort?

Lidewij Edelkoort, ismertebb nevén csak Li Edelkoort holland trendelőrejelző, aki több mint 35 éve korunk egyik legbefolyásosabb úttörője. A Trend Union párizsi központjából és szerte a világon lévő ügynökségeiből tanácsadói szolgáltatásokat nyújt több vállalatnak is a világ legnagyobbjai közül a divat, az autóipar, a kozmetika és az élelmiszeripar területén. Legnagyobb szakmai büszkesége, hogy a jóslatai gyakorlatilag soha nem vallottak kudarcot, maximum némi időbeli eltérést mutattak.

 „Nem vagyok jós, csak megörökítek és összefoglalok töredékeket abból, ami már létezik, amire mások gondolnak, ami a levegőben van. Minden szükséges információt megtalálok a korszellemben. Abban tévedhetek, hogy egy trend milyen mértékben alakul ki, vagy az időzítésben: néha egy évvel vagy még többel előrébb vagyok az előrejelzéseimmel. De mindezektől eltekintve a trendek nem olyan gyorsak; általában tíz-húsz évig aktuálisak maradnak” – mondta korábban.

Már a világjárvány előtt jelezte a lelassulás fontosságát

Ebben az előrejelzésben az a meglepő, hogy Li Edelkoort már néhány hónappal a világjárvány előtt megfogalmazta – vagyis még azelőtt, amikor részben az általa leírt szünetre, lelassulásra kényszerültünk. Annak ellenére viszont, hogy az életünk mostanra nagyjából visszatért a normális kerékvágásba, bizonyos szokásokat érdemes ugyanúgy csinálnunk, mint a pandémia alatt.

Ha valamire az emberek többségét megtanította ez az időszak, az a nyugalom, és a boldogabb, koncentráltabb létezés lehetőségének előnyei. 

A járvány és a vele járó világméretű bezárások sokszor magányosak, kietlenek vagy nyomasztóak voltak, de sokan értékelni tudták a hirtelen jött megnyugvást és az ezzel járó lelassulást. Sokan változtattak a gondolkodásmódjukon. Néhányan teljesen újraértelmezték az eddigi életüket, és pontosan azt csinálták, amit Li Edelkoort az idei évre elképzelt. Már nem vállalják túl magukat, értékelik a csendet, a békét, és élvezik azt, ha egyszerűen csak örülhetnek az életnek. Erre pedig várhatóan egyre csak többeknek lesz igénye a jövőben.

Vika Kirillova/pexels.com

Mit hozhat a folytatás?

Li Edelkoort szerint az igazán nagy változások a munkánk és az életvitelünk terén sokunk számára még hátravannak. Át kell gondolnunk, hogyan készüljünk fel rájuk, és mindig figyelnünk kell a testünk jelzéseire. A jövőben várhatóan mindannyiunknak nagy szüksége lesz arra, hogy higgadtabban kezelje a dolgait, és egy nyugodtabb élet felé tartson a mindennapokban.

Tekintve a trendelőrejelző eddigi munkásságát, aligha fog tévedni. Különleges képessége a jövőbeli trendek előrejelzésére már gyermekkorában megmutatkozott. Már iskolásként azon kapta magát, hogy olyan ruhákat választ magának, amelyeket később a kifutókon látott. 

Mivel ezen képessége azóta elképesztően kibontakozott, és nevét mára már az egész világon ismerik, érdemes nagyon komolyan vennünk az előrejelzéseit. Ami a lelassult élethez való hozzáállásunkat illeti, csak jót tehetünk magunknak azzal, ha figyelmesebbek leszünk. Érdemes átgondolni, hogy a jelenlegi életvitelünk mennyire kedvező számunkra, és mi mindent tehetünk meg még azért, hogy boldogabbak és kiegyensúlyozottabbak legyünk.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást