Lehet szex nélkül élni?

Lehet szex nélkül élni?

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Lehet szex nélkül élni?

Az önmegtartóztatás hívei jobb ha most leülnek.

Az, hogy egy fontos business tárgyalás, esemény vagy sport verseny előtt megtartóztatjuk magunkat, teljesen elfogadott és hasznos dolog. Nincs rá konkrét bizonyíték, hogy az önmegtartóztatás elősegíti a versenyelőnyt. A modern tudomány állása szerint a szexuális önmegtartóztatás ártalmatlan, ha mértékkel gyakoroljuk.
A rendszeres szex, ezzel szemben előnyt jelent és mérhető élettani előnyei vannak, legyen az illető nő vagy férfi.
Ebben a tekintetben az egyik leghihetőbb tanulmányt a Belfasti Queens Egyetem végezte. Mintegy 1000 középkorú férfi erkölcsét vizsgálták több mint egy évtizeden keresztül.
A tanulmány célja az volt, hogy összehasonlítsanak hasonló körülmények között élő, hasonló életkorú és egészségű férfiakat. Az eredményeket 1997-ben közölték az angol egészségügyi lapban (British Medical Journal).
Arra a megállapításra jutottak, hogy a gyakori szexuális életet élő férfiak élettartama dupla annyi, mint a ritka nemi életet elő társaiké.

Egyéb tanulmányok még kimutatták, hogy a heti többszöri szexnek a következő jótékony hatásai lehetnek:

– Erősíti a szaglóképességet: A szex után felszabadul a prolaklin nevű hormon. Ez őssejtek kialakulását okozza az agyban, amely új idegsejteket hoz létre a szagló központunkban.

– Lecsökken a szívbetegség kockázata: Egy 2001-es Queens Egyetemben végzett felmérés szerint, a heti három vagy annál több szex felére csökkenti a férfiaknál a szívroham vagy szélütés kockázatát. A szexuális érintkezés gyakorisága és a halálozási arány közti kapcsolat jelentős közérdek.

– Fogyás, testmozgás: A szex, ha más nem is, de minden bizonnyal egy tornagyakorlat. Egy erőteljesebb szexuális együttlét alatt mintegy 200 kalóriát égetünk el, körülbelül ugyanannyit, mint 15 perc futás alatt. A pulzusszám emelkedik kb. 70-ről 150-re, azaz mint egy sportolónak miközben nagy erőmunkát végez.
Britt kutatók megállapították, hogy hat Big Mac ledolgozható heti háromszori szexxel. Megdolgozza a medence, comb, fenék, kar, nyak és mellkas izmait. A szex növeli a tesztoszteron termelést, ami erősíti a csontokat és az izmokat.

– Csökkenti a depressziót: Egy 2002-es tanulmány szerint a kutatásban részt vevő 293 depresszív nő mindegyikénél a szex csökkentette a depressziót. Egy amerikai pszichológus, Gordon Gallup, arról számolt be, hogy azok a nők, akiknek a párjuk nem használt óvszert kevésbé voltak hajlamosak depresszióra, mint azok, akiknek a párjuk használt.
A két elmélet közti összefüggés pedig a következő: A prostoglandin nevű hormon, amely a női hormonok szabályozásáért felelős, a sperma felszívódása következtében szabadul fel.

– Fájdalomcsillapító:
Közvetlenül az orgazmus előtt, az oxitocin nevű hormonszint az ötszörösére nő. Ez pedig endorfint szabadít fel, amely enyhíti a fájdalmat, legyen az migrén, hasfájás, fejfájás vagy egyéb fájdalmak. A menstruációs fájdalmak is megszűnnek, hiszen a szex növeli az ösztrogén termelést, így a fájdalom lecsillapodik.

– Kevesebb megfázás és influenza:
A Pennsylvania Egyetem kutatásai alapján, aki heti egyszer vagy kétszer szexel, 30%-al növeli az immunglobin A nevű ellenanyagot, amely erősíti az immunrendszert.

– Jobb hólyag-kontrol: Hallotál már a Kegel gyakorlatokról? Akár igen, akár nem, minden alkalommal vizelésnél ezek azeket az izmokat működteted. Ugyanazok az izmok edződnek szex közben is.

– Jobb fogak: A szexuális etikett általában megköveteli a szájhigiéniát, így a fogmosás sokkal gyakoribb. Másrészt az ondó kálcium, cink és ásványi anyag tartalma csökkenti a fogszuvasodás esélyét.

VIDEO Így tedd fel helyesen a kontúrt, bronzosítót és pirosítót

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!