Kikapcsolódás / Utazás

A legszebb vonatutak a nagyvilágból

A legszebb vonatutak a nagyvilágból

Idén nem sokat utaztunk, de annál többet gondoltunk rá, hogy hova utazunk majd, amikor újra biztonságos lesz kalandozni. Tervezgetni szerencsére mindig szórakoztató és egy kicsit kárpótolhat minket a kimaradt élményekért. Íme, néhány különleges tájakon haladó vonat a nagyvilágból, amelyre bármikor jegyet váltanánk.

1/6. Harry Potter nyomában – West Highland Line, Skócia

Mindig is vágytál rá, hogy felszállhass a Roxfort-expresszre és megkezdhesd tanulmányaidat a csodálatos varázslóiskolában? Sajnos azt nem tudjuk garantálni, hogy valóban ott kötsz ki, de legalább az utazás élménye a tiéd lehet, hiszen a skót West Highland Line áthalad a Harry Potter-filmekből ismert csodálatos viadukton is. A Glasgow-tól Mallaig halászfaluig tartó út 264 km hosszú. 33 megállón haladhatunk át és 5 órán keresztül gyönyörködhetünk a tájban.

 

2/6. Hegyek-völgyek között – Bernina Expressz, Svájc

A világ egyik leghíresebb és legszebb vasútvonala a Bernina Expressz, amely a svájci St. Moritz üdülővárosból indul és a Bernina-hágón áthaladva az olaszországi Tiranóig juthatunk vele. A legendás piros vasútból elképesztő látvány tárul a szemünk elé, ahogy az Alpok vonulatai között suhanunk. A másfél órás út így egészen biztosan örök élmény lesz.

 

1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást