Otthon / Dekor

A legszebb őszi lakásdekorációk termésekből, kétbalkezeseknek

A színes őszi levelek, meg persze a rossz idő, ami a zárt ajtók mögé kényszerít, mindenkiből előhozza a kreatív hajlamot. De hogyan teheted vonzóbbá az otthonodat, ha egyébként nem vagy nagymestere a saját kézzel készített dekorációnak? Elég néhány termés, faág vagy falevél is, hogy olyan díszeket alkoss a természet kincseiből, amikre öröm lesz ránézni.

Az otthon meleg fénye

Ki gondolná, hogy néhány száraz gallyból ilyen mutatós dekorációt készíthetsz?

Akár az utcán sétálva, akár a kertből, akár kirándulás közben is begyűjtheted az alapanyagot, és tényleg nincs más dolgod, minthogy egy mutatós vázába vagy edénybe helyezd őket.

Ha ezzel megvagy, szedd elő a karácsonyi izzókat, és rendezd el őket a faágak közé. Délután vagy esténként hangulatos és meleg díszei lesznek a szobának.

Őszi gyertyafény

A gyertyák, mécsesek ősszel különösen népszerű dekorációk, hiszen ilyenkor egyre korábban sötétedik, és a délutáni vagy esti félhomályt sokkal hangulatosabbá teszi a gyertyaláng, mint egy lámpa fénye.

Mécsestartót saját magad is készíthetsz egy egyszerű befőttes üvegből: a fények sokkal kellemesebbek lesznek, ha az üveget fehérre fested, ezzel tompítva a láng erejét, az üveg külső részére pedig egy szép, megsárgult falevelet ragasztasz.

Olvastad már?  Felejtsd el a munkát! Lakberendezők tanácsai, hogy a hétvégére otthonodat „újnak érezd”

Ha szeretnéd, akár az egész üveget is bevonhatod a levelekkel, amik sejtelmes árnyakat festenek majd a szobád falára.

Illatos narancsok

Ha egy tálba narancsokat halmozol – úgyis itt az ideje, hogy fokozottabban figyelj a C-vitamin bevitelére – és azok héjába néhány szegfűszeget szúrsz, nem csak mutatós dekorációt alkotsz, de finom illat is lengi majd be a lakást.

Engedd el a fantáziádat – ha nem bízol magadban, egyszerűen körkörösen haladva is dekorálhatod a narancsot, de egy éles hegyű késsel akár mintákat is vághatsz a héjába.

Vesztenivalód nincsen, ha valamelyik narancs mégsem mutatna jól végül, akkor gyorsan meghámozhatod és megeheted, mielőtt bárki meglátná.

Hulló falevelek a szobában

Ezt a dekorációt sokféleképpen elkészítheted, attól függően, mennyit akarsz foglalkozni vele: egyszerűen száraz faleveleket is felfüggeszthetsz egy ágra damil segítségével, de magad is kivághatod papírból a leveleket.

Sőt, ha igazán belemélyednél a dologba, a papírt is megfestheted saját magad: a legjobb színes lapokkal kezdeni, például pirossal vagy narancssárgával, és egy festékbe mártott szivaccsal ezeket színezni.

Ha a festék megszáradt, már vághatod is ki a tarka leveleket.

Olvastad már?  5 szuper mód, ahogyan a sáladat hordhatod

Szikrázó tökhintó

A gömbölyű, sárga tökök egyébként is népszerű díszek így ősszel, és bár önmagukban is szépek, van módja annak, hogy még különlegesebbé tedd a terméseket.

Kenj ragasztót a kiszemelt tökre, majd állítsd egy papírlap közepére, és egy kiskanállal kezdd el rászórni a csillámport.

Ha kifogynál a csillámból, emeld le a tököt, és a papírról óvatosan töltsd vissza a lehullott port a tartóba.

Ha szeretnéd, az egész tököt is csillámba boríthatod, de akár sávokban vagy mintákban is felkenheted a ragasztót.