Otthon

A legszebb levendulás díszek otthonra

A legszebb levendulás díszek otthonra

A levendulaszezon közepén járunk, nem csupán az aratást, hanem a befőzést, dekorációk készítését illetően egyaránt. Szebbnél szebb díszeket készíthetünk ebből a sokrétű gyógynövényből, ami nem csupán jótékony, nyugtató hatásairól, hanem bájos virágairól is ismert.

Rusztikus csokrok

Ha nem szeretnél túl sok időt és energiát szánni arra, hogy a begyűjtött levendulák csodásan mutassanak, akkor készíthetsz belőlük kisebb-nagyobb csokrokat.

Ha fejjel lefelé fellógatod, majd megszárítod a virágokat, akkor azok tovább fognak tündökölni, de akár vízzel teli vázákba is állíthatod a friss szálakat, befőttesüvegek használatával pedig egy rusztikus küllemű, kibélelt faládába állíthatod őket.

Asztali futón, de akár a kertben, lépcsőkön is maximálisan megállja a helyét egy ilyen dekoráció, sőt a kellően egyedi esküvők szerves részét ugyancsak képezheti egy ilyen ládika.

Az illatozó, már látványában is nyugtató virágocskák harmóniát, összhangot, egyszerűséget sugároznak, függetlenül attól, hogy ennyire egyszerű formában használjuk-e fel őket, vagy kicsit bonyolítunk a látványon.

Ajtódísz

Még mindig a meglehetősen egyszerű vonalon maradunk, hiszen a képen látható dekoráció elkészítéséhez sincs szükség kézügyességre, csupán némi szépérzékre és inspirációra.

Már csak azért sincs, mert ez a dekoráció művirágra épít, de természetesen sokkal hangulatosabb, ha egy jó csokorra való friss levendulát használsz alapanyagnak.

Bármilyen vázát, kiszeparált fémedényt felhasználhatsz erre a célra, minél rusztikusabb, annál jobb. A vázát rögzítsd kellőképpen az ajtón, különben a becsukásánál, vagy huzat esetén könnyen tönkremehet a teljes dekoráció.

Ezt követően rendezd el benne ízlésesen a virágokat, ha van kedved, további masnikkal, vagy más dekor tárgyakkal is díszítheted a vendégváró ajtódíszt!

Levendulás gyertya

A levendulás gyertyák egészen csodás hangulatot tudnak árasztani, többek között azért, mert az égési folyamatok során kioldódnak belőlük az illóolajok. A gyertyaöntéssel sem muszáj foglalatoskodnod, ha nem szeretnéd, anélkül ugyancsak készíthetsz remekbeszabott dekorációt otthonodba.

Fogj egy teljesen natúr, hófehér gyertyát, amit aztán állíts üvegpohárba (vagy válassz eleve olyat, amit üvegcsében árulnak). Köss egy minimálisan laza madzagot a pohár köré, majd kezdd el körben átvezetni rajta a levendulaszálakat.

A szálak alját vágd egyenletesen hosszúra, ügyelj rá, hogy a virágok még véletlenül se gyulladhassanak meg. Ezt egyébként eleve kiküszöbölheted, ha olyan poharat választasz, aminek a szája kifelé ível.

Kézműves szappanok

A kézműves szappanokra sokan nem tekintenek dekoráció gyanánt, pedig egyrészt így is megállják a helyüket, másrészt a fürdőszobában még a funkciójukat is betölthetik a díszítő szerep mellett.

Ha nincs kedved pepecselni, egyszerűen köss rá a fehér szappanokra egy rétegnyi zsákvászont, amin máris könnyedén rögzíthetsz pár szál, díszítő céllal leszedett levendulát.

Amennyiben imádod a kézműves szappanokat, úgy természetesen az alapanyagba az illóolajokon felül egész levendulavirágokat is szórhatsz, majd kedved szerint díszítheted az elkészült és megdermedt remekművet.

Ezek a kézműves szappanok egyébként messze nem csak otthoni dekoráció céljából készítve tökéletesek, ajándék gyanánt is garantáltan megállják a helyüket.

Vendégváró teríték

Amennyiben szeretnéd lenyűgözni vendégeidet, érdemes bevetni a levendulaágakat is. Ez a rendkívül egyszerű dísz mindösszesen pár perc alatt elkészül, mégis igazán személyre szabottá teszi a megterített asztalt.

Hajtsd meg a szalvétát úgy, hogy egy kisméretű téglalapot kapj, majd helyezd rá az evőeszközöket. Fogj össze pár szál levendulaágat, majd hurkold át őket egy lila szalaggal.

Köss masnit a szalagra, s rendezd el úgy az evőeszköz tetején a virágokat, hogy a masni felfelé, a vendég felé nézzen.

Természetesen akár az egész szalvétát áthurkolhatsz ezzel a módszerrel, de még tökéletesebb lesz az összhatás, ha a menüt levendulás desszerttel, itallal gazdagítod.

Levendulakoszorú

Végül, de nem utolsó sorban, a hosszú száraknak köszönhetően, a levendulából tökéletes koszorút készíthetsz.

Persze kézügyesség hiányában, vagy az egyszerűség érdekében, akár a meglévő alapon is rögzítheted, akár szálanként, akár kisebb csokrokba fogva a virágokat. A koszorúval ezt követően bármit dekorálhatsz, a végeredmény garantáltan fantasztikus lesz.

Amennyiben módod van rá, drótból különböző formákat is meghajthatsz, így nem a hagyományos küllemű, kerek koszorút kapod meg alapul, hanem ízlésednek megfelelően akár szívet, négyzetet vagy éppen betűt formázhatsz belőle.

Díszítés gyanánt biztosan nem fogsz mellé a lila és a fehér szalagokkal, amelyeket – a változatosság jegyében – különböző színű levendulákkal is összeboronálhatsz. 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást