6 arborétum, ami tavasszal és nyáron a legszebb

6 arborétum, ami tavasszal és nyáron a legszebb

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / 6 arborétum, ami tavasszal és nyáron a legszebb

Bár olyan arborétumokat válogattam össze, amik az információk alapján jelenleg is nyitva tartanak, mielőtt útnak indultok, érdemes egyet telefonálni, érdeklődni, hiszen napról napra változnak a korlátozások, a járványügyi intézkedések, amik érinthetik az arborétumokat is. Ha máshogy nem, hát abban a formában, hogy nincs csoportos vezetés, vagy éppen bizonyos területeik lezárásra kerülnek. 

Alcsúti Arborétum

Az Alcsúti Arborétum több mint 40 hektáron terül el, és növényritkaságok egész sorát rejti magában, amik jelentős része tavasszal virágzik. Ez az arborétum az egyik legelső volt az országban, ami ilyen nagy területen és ennyire változatos növényfelhozatallal dicsekedhetett.

Tavasszal külön ki kell emelnünk a hóvirágünnepet. Tél végén még éppen megleshetitek azt a több mint 2,5 hektáron elterülő, hófehér virágmezőt, amit 24 fajta hóvirág csoportosulása alkot. A jelenlegi tájékoztatás szerint az arborétum minden nap látogatható, 10:00 és 18:00 óra között.

Jeli Arborétum

Ha tavasz, akkor nem mehetünk el szó nélkül a Jeli Arborétum mellett, ami talán az ország egyik leghíresebb arborétuma ebben a szezonban. Bár az igazi csinnadrattára még várni kell egy keveset, ugyanis a Jeli az arborétumban a rododendronok azok, amik valósággal uralják a környezetüket és pompázatos virágzattal borítják az egész területet.

Azonban nem csak a tavasz derekán érdemes meglátogatni ezt az arborétumot, hanem akár most is: a tavasz hírnökei már nyílnak, ráadásul a weboldal szerint a lomkorona sétány ugyancsak körbejárható.

Oldalak: 1 2 3

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást